Eilandsteede

Ontmoet elkaar natuurlijk bij Eilandsteede! De groene ontmoetingsplek van stichting Utrecht Natuurlijk in zuidwest Utrecht aan de rand van park Transwijk.
Meer informatie

Hoe klinkt het geluid van een ezel, hoe voelt de wol van een schaap en zijn er ook schapen met haar?

Ontmoet elkaar natuurlijk bij Eilandsteede! De groene ontmoetingsplek van stichting Utrecht Natuurlijk in zuidwest Utrecht aan de rand van park Transwijk.

Stap het weiland in en ontdek de dieren van Eilandsteede. Bekijk de volières met kippen en andere vogels in de stallen en kom picknicken op het terras.

Kom spelen in de avontuurlijke speeltuin

Daar is een watertrap met pompen, sluisjes en kanalen. Je kunt er volop klimmen, klauteren, glijden en spelen. Binnen mag je naar hartenlust knutselen, kleuren en spelletjes spelen.

Samen genieten in de wijktuin

De tuin van Eilandsteede is een echte wijktuin waar buurtbewoners elkaar vaak tegenkomen. Kom genieten van ‘jouw’ tuin om de hoek. Neem een kijkje in de bijenstal, dans de bijendans en koop honing van onze eigen imker.

Kantoor zat? Neem de laptop mee en werk in het groen!

Een bezoek aan Eilandsteede en deelname aan de activiteiten is gratis, tenzij anders staat aangegeven.

Langer genieten in schoolvakanties

Speciaal in de schoolvakanties openen wij ook op maandag de deuren van Eilandsteede. Alle schoolvakantiedagen is Eilandsteede open tot 17.00 uur.

Oud ontmoet Jong ontmoet Dier

De donderdagen staan in het teken van ontmoeten! Samen genieten op Eilandsteede.

Op deze dagen brengen we mensen van verschillende leeftijden met elkaar in contact. Dit doen we door contacten te leggen met verzorgingshuizen en kinderdagverblijven uit de buurt en bezoekers van de Steede. Hierin werken we samen met Reinaerde en ROC studenten. Vrijwilligers zijn zeer welkom.

Denk bijvoorbeeld aan activiteiten zoals:

  • Ouderen ontmoeten kinderen van een dagverblijf en lezen kinderboeken voor
  • Een pannenkoekenlunch voor ouderen, bereid door Reinaerde
  • Fruit eten en liedjes zingen met ouderen en kinderen samen
  • Koffie met een quiz, gemaakt door begeleiders van een verzorgingshuis op de Steede

We zijn altijd op zoek naar leuke ideeën en initiatieven! Lijkt het je leuk om mee te denken/helpen of ken je een oudere uit de buurt die je graag mee wil nemen naar een gezellige plek en met anderen in contact wil brengen? Of wil je gezellig met je kindje aanschuiven aan de koffie tafel? Laat het ons weten! Bijna alles is mogelijk; van samen gezellig eten bereiden en smullen tot schilderen in de wei, dieren knuffelen of gewoon een mooie wandeling met een kopje koffie en limonade.