Blijf op de hoogte!

Gagelsteede

Kom ook naar Gagelsteede, de stadsboerderij in Park de Gagel. Een groene oase tussen de hoogbouw van Overvecht.
Meer informatie

Gagelsteede

Kom ook naar Gagelsteede, de stadsboerderij in Park de Gagel. Een groene oase tussen de hoogbouw van Overvecht. Een plek voor een ontmoeting met dieren, met buurtbewoners, om te spelen en samen te ontdekken.

Vakanties en feestdagen
In de schoolvakanties (regio Midden) is Gagelsteede ook op maandag geopend. Ook op feestdagen is Gagelsteede geopend m.u.v. nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag. Bekijk hier de afwijkende openingstijden.

Bezoek de dieren

Op Stadsboerderij Gagelsteede zijn verschillende boerderijdieren te vinden. Neem een kijkje bij de varkens, geiten, schapen, koeien, kippen, konijnen, ratten, cavia’s, vogels en katten en ontdek hoe je deze dieren verzorgt. Het hele jaar door kan je elke dinsdag t/m zondag vanaf 15.30 uur een van de dierverzorgers opzoeken en meehelpen met het voeren van de dieren.

Op Gagelsteede houden we ook zeldzame landbouw huisdierrassen zoals Friese Melkschapen, Zwartblesschapen, Brandrood runderen, Lakenvelder kippen, Noord-Hollandse kippen en Barnevelder kippen. Heb je vragen over dieren? Stel ze aan de dierverzorgers.

Natuurspeeltuin

In onze natuurspeelplaats word je fantasie werkelijkheid! Klim en klauter over het parcours. Pomp grondwater omhoog om moddertaart te bakken in de modderkeuken. Kijk goed, misschien zie je Salah Salamander ritselen tussen de takken of vind je poepjes van Edo Egel. Speel in een van de haagbeukhutten en bekijk je gevonden natuurschat bij de loeppaal. Kortom, jij kunt hier heerlijk je gang gaan!

Speeltuin

Maak gebruik van de grote speeltuin die naast de boerderij ligt. De medewerkers van DOCK zorgen voor het uitdelen van het speelmateriaal en de fietsjes. Op warme zomerse dagen zorgen zij ook voor waterpret in het spetterbad.

nijntje en de dieren

Ga samen met nijntje op zoek naar verschillende boerderijdieren bij de dierenweides en in de stallen op onze stadsboerderij. De speurtocht is voor iedereen, en ook onderdeel van het voorschoolprogramma van het nijntje museum. Binnen het programma ontwikkelen kinderen hun Nederlandse taalvaardigheid door kennis te maken met verschillende boerderijdieren aan de hand van beeldende kunst.

Wisselende activiteiten

Het hele jaar door worden er door Utrecht Natuurlijk verschillende groene activiteiten, lezingen, workshops en cursussen aangeboden voor jong en oud. Wil je weten welke activiteiten er binnenkort plaatsvinden bij Gagelsteede? Bekijk dan onze activiteitenkalender.

Boerderijwinkel en -café

Op Gagelsteede hebben we een kleine boerderijwinkel en -café waar je lekker kunt rondsnuffelen of neerploffen. Maak een praatje met een van onze vrijwilligers die de winkel runt en bestel een heerlijke cappuccino. Ook serveren we diverse taartjes. We werken samen met de bakkers van Taart, de taartenwinkel in wijk Oog in Al. Wanneer het seizoen het toelaat, hebben we een prachtige oogst te koop van onze Stadstuin Klopvaart. Ook Voedseltuin Overvecht levert soms oogst. Daarnaast bieden we onder andere verse eieren en honing aan. Bekijk hier een overzicht van onze andere locaties met boerderijwinkel en/of -café.

Samenwerkingspartners

Vanuit Utrecht Natuurlijk werken we met veel externe partijen samen. Zo werken we bij Gagelsteede onder andere samen met imkers van BijenhoudersVereniging Utrecht, Reinaerde en DOCK. Daarnaast hebben we in 2015 een weide ter beschikking gesteld aan de Voedseltuin Overvecht. Het is nu een gemeenschappelijke tuin waar biologische groente, kruiden, fruit en bloemen met en voor Overvechters worden verbouwd. Help je mee op de tuin, dan deel je ook mee in de oogst. Kijk op onze partnerpagina om alles te weten te komen over deze partners. 

Doe-het-zelf activiteiten

Op Gagelsteede zijn verschillende doe-het-zelf activiteiten aanwezig. Speel de natuurbingo, doe de boerderijspeurtocht, kies een activiteit uit het doeboek in de stal, kom kleuren of zoek de dieren op de bordjes met Nijntje en doe de opdracht. 

Tips voor jouw huisdier

Overweeg je een huisdier te nemen of heb je vragen over het huisdier dat je al hebt, dan kun je bij de dierverzorgers terecht met al je vragen. In de stal staan folders over enkele huisdieren. Staat jouw dier er niet bij, laat het ons weten. Of kijk zelf op licg voor informatie.

Nog meer dierenactiviteiten

Wil je meer dan alleen de dieren aaien? Vraag (als de coronamaatregelen dat toelaten) een dierverzorger of je bijvoorbeeld een rat of cavia mag vasthouden of mag wandelen met een geit. Ook bij de verzorging van de dieren, zoals het borstelen of het knippen van de nagels, mag je de dierverzorger helpen. En is de dierenarts op bezoek? Kijk gerust mee!

KinderzwerfboekStation

Op Stadsboerderij Gagelsteede vind je een waar KinderzwerfboekStation. Je kunt hier je gelezen kinderboeken naartoe brengen en boeken meenemen om te lezen. Heb je nog oude boeken thuis? Breng ze hier naartoe! Er liggen stickers die je op je boek kunt plakken. Maak van je boek een echt zwerfboek!

Gageltocht van Gagelsteede naar Speelbos Gagelbos

Deze avontuurlijke tocht loopt van Stadsboerderij Gagelsteede naar het Gagelbos. Onderweg zijn er acht challenges. Je kijkt, ruikt, bouwt en speelt. Zo ontdek je al snel dat het Gagelbos niet zomaar een bos is… Pak de speurtocht op de stadsboerderij of download deze.

Vrijwilligerswerk

Wil je jouw bijdrage leveren als vrijwilliger bij ons op locatie? Vacatures voor vrijwilligers op Gagelsteede kun je vinden op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Samen tuinieren

Op Gagelsteede worden er verschillende activiteiten en projecten georganiseerd in het kader van samen tuinieren. Of je nou groene vingers hebt of niet, iedereen is welkom! Wil je weten welke activiteiten er de komende tijd plaatsvinden? Kijk dan op onze activiteitenpagina en ontdek het zelf.

Overzicht van faciliteiten op Gagelsteede
  • Geen faciliteit gevonden