Griftsteede

Onze bruisende plek in het hart van de stad. Midden in het Griftpark, vind je Griftsteede van stichting Utrecht Natuurlijk.
 • Locatie
  • Griftsteede
  • Van Swindenstraat 129
  • 3514 XR
 • Openingstijden
  • dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00
 • Contact
  • T: 030 753 38 40
  • E: griftsteede@utrechtnatuurlijk.nl

Meer informatie:

Voor ieder wat wils

Of je nu jong bent of oud, kom naar Griftsteede om lekker te ontspannen of al spelend te leren. Ontdek onze kinderboerderij met de nieuwsgierige geiten, maar ook met een heuse bijenstal! Beklim het klimfort in de speeltuin. Maak waterpret in het pierenbadje of kom rustig even zitten met je gezicht in de zon.

Je sokken mogen uit!

Achter het hoofdgebouw ligt de stadstuin met een kweekkas, de Groenkapel en het Blotevoetenpad. Loop op blote voeten over het slingerpad door de tuin. Voel de modder tussen jouw tenen en het kriebelen van het frisse gras.

Voel je thuis in de huiskamer

Bewonder het uitzicht op de tuin vanuit onze educatieve huiskamer. En doe zeker een keer mee aan een van de inspirerende natuuractiviteiten.

Bewonder kunst en kleur

Bezoek de centrale hal met prachtige kunstexposities. Op de activiteitenkalender zie je welke werken er nu hangen. Sta er vooral even stil en bewonder de rijkdom aan kleuren en vormen. Een bezoek aan Griftsteede en deelname aan de activiteiten is gratis, tenzij anders staat aangegeven.

Cavia lease

Overweeg je om cavia’s als huisdier te nemen? We horen vaak dat kinderen een huisdier willen, maar niet zeker zijn of ze de verzorging en de dieren wel leuk blijven vinden. Bij Griftsteede kun je nu cavia’s leasen. Zes weken lang verzorg je twee lieve cavia’s en kijk je of ze bij je passen. Voor een klein bedrag lease je de cavia’s inclusief kooi, toebehoren en instructies. We hopen dat we ze een blijvend thuis kunnen geven bij je! Lees er hier meer over! Of kom eens langs en vraag naar de mogelijkheden.

Bekijk hier alle faciliteiten van onze locaties.

Overzicht van activiteiten van de Griftsteede

Wij werken samen met

 
 
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op