Griftsteede

Onze bruisende plek in het hart van de stad. Midden in het Griftpark, vind je Griftsteede van stichting Utrecht Natuurlijk.
 • Locatie
  • Griftsteede
  • Van Swindenstraat 129
  • 3514 XR Utrecht
 • Openingstijden
  • dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00
 • Contact
  • T: 030 753 38 40
  • E: griftsteede@utrechtnatuurlijk.nl
  • : Facebook

Meer informatie:

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag
van 10.00 tot 17.00

Kerstdagen
van 10.00 tot 17.00

Uitzonderingen:

1 april tot 1 oktober
Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur

Nieuwjaarsdag zijn we gesloten

Schoolvakanties met uitzondering van de zomervakantie zijn we ook maandags open

Voor ieder wat wils

Of je nu jong bent of oud, kom naar Griftsteede om lekker te ontspannen of al spelend te leren. Ontdek onze kinderboerderij met de nieuwsgierige geiten, maar ook met een heuse bijenstal! Beklim het klimfort in de speeltuin. Maak waterpret in het pierenbadje of kom rustig even zitten met je gezicht in de zon.

Je sokken mogen uit!

Achter het hoofdgebouw ligt de stadstuin met een kweekkas, de Groenkapel en het Blotevoetenpad. Loop op blote voeten over het slingerpad door de tuin. Voel de modder tussen jouw tenen en het kriebelen van het frisse gras.

Voel je thuis in de huiskamer

Bewonder het uitzicht op de tuin vanuit onze educatieve huiskamer. En doe zeker een keer mee aan een van de inspirerende natuuractiviteiten.

Bewonder onze Tentoonstellingen

In de hal van Griftsteede wordt doorlopend geëxposeerd door partners, lokale kunstenaars of door onszelf. Vanaf dinsdag 29 oktober is hier de tentoonstelling ‘Natuur in de stad’ te bewonderen! 6-VWO eindexamenleerlingen van De Werkplaats zijn tien weken lang druk bezig geweest met dit thema. Alle leerlingen hebben zo hun eigen visie op stadsnatuur. Zo maakten zij uiteenlopende kunstwerken rondom dit thema.

Kom spelen in het speelhonk 

Samen zijn, knutselen, voorlezen en spelletjes! Griftsteede beschikt over een binnenspeelruimte . Hier zijn knutselmaterialen, speelgoed en spellen beschikbaar om mee te spelen.

Vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur kun je hier vrij spelen. Een enkele keer is het speelhonk ‘s middags bezet voor een specifieke doelgroep, houdt hiervoor de activiteiten op de website in de gaten.

Bij mooi weer stimuleren we buitenspelen en kan het speelhonk gesloten zijn.

De Kidsclub

Leer bij de Kidsclub hoe je creatief bezig kunt zijn met verschillende materialen. Elke woensdagmiddag begeleiden studenten van het Welzijn College Utrecht kinderen van 6 t/m 12 jaar met leuke activiteiten.

14.30 uur – 16.00 uur

Maatwerk voor groepen

We verhuren ruimtes voor verjaardagsfeestjes, vergaderingen en meer. Wil je iets speciaals komen doen met een groep kinderen en/of volwassenen? Stuur ons dan een mail via griftsteede@utrechtnatuurlijk.nl.

 

Overzicht van faciliteiten

 •  
  Spelen kan altijd Zodra de hekken van onze Steedes open zijn is het spelen geblazen in de speeltuin!Griftsteede beschikt over ongeveer 25 speeltoestellen waarvan de grote klimtoren de populairste is. Bij..
 •  
  Huur een van de vier verrassende verjaardagskisten Hoe het werkt Huur een van de vier verjaardagskisten en zet zelf een spannende speurtocht uit! Neem de kist mee en zet de speurtocht uit..
 •  
  Huur een ruimte bij Utrecht Natuurlijk Huur een ruimte om te vergaderen, een cursus & workshop te geven, een lezing te verzorgen en een feestje te vieren. Zin in vergaderen in het..

Overzicht van activiteiten van de Griftsteede