Griftsteede

Onze bruisende plek in het hart van de stad. Midden in het Griftpark, vind je Griftsteede van stichting Utrecht Natuurlijk.
Meer informatie

Voor ieder wat wils

Onze bruisende plek in het hart van de stad. Midden in het Griftpark, vind je Griftsteede van stichting Utrecht Natuurlijk.

Of je nu jong bent of oud, kom naar Griftsteede om lekker te ontspannen of al spelend te leren. Ontdek onze kinderboerderij met de nieuwsgierige geiten, maar ook met een heuse bijenstal! Beklim het klimfort in de speeltuin. Maak waterpret in het pierenbadje of kom rustig even zitten met je gezicht in de zon.

Je sokken mogen uit!

Achter het hoofdgebouw ligt de stadstuin met een kweekkas, de Groenkapel en het Blotevoetenpad. Loop op blote voeten over het slingerpad door de tuin. Voel de modder tussen jouw tenen en het kriebelen van het frisse gras.

Voel je thuis in de huiskamer

Bewonder het uitzicht op de tuin vanuit onze educatieve huiskamer. En doe zeker een keer mee aan een van de inspirerende natuuractiviteiten.

Bewonder onze Tentoonstellingen

In de hal van Griftsteede wordt doorlopend geëxposeerd door partners, lokale kunstenaars of door onszelf. Vanaf 20 januari vind je er een tentoonstelling over de Top 10 Utrechtse Tuinvogels, met de vogelgeluiden en leuke weetjes! Op zondag 26 januari komen jong en oud vogelversnaperingen maken en meedoen aan de vogelquiz tijdens de Vogel-dag.

 

 

Kom spelen in het speelhonk 

In verband met de huidige situatie is het speelhonk niet geopend. Meer info.

Samen zijn, knutselen, voorlezen en spelletjes! Griftsteede beschikt over een binnenspeelruimte. Hier zijn knutselmaterialen, speelgoed en spellen beschikbaar om mee te spelen.

Vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur kun je hier vrij spelen. Een enkele keer is het speelhonk ‘s middags bezet voor een specifieke doelgroep, houdt hiervoor de activiteiten op de website in de gaten.

Bij mooi weer stimuleren we buitenspelen en kan het speelhonk gesloten zijn.

De Kidsclub

Leer bij de Kidsclub hoe je creatief bezig kunt zijn met verschillende materialen. Elke woensdagmiddag begeleiden studenten van het Welzijn College Utrecht kinderen van 6 t/m 12 jaar met leuke activiteiten.

Vanaf woensdag 2 september van 14.30 uur – 16.00 uur zijn we er weer met de Kidsclub.

Maatwerk voor groepen

We verhuren ruimtes voor verjaardagsfeestjes, vergaderingen en meer. Wil je iets speciaals komen doen met een groep kinderen en/of volwassenen? Stuur ons dan een mail via griftsteede@utrechtnatuurlijk.nl.

 

Overzicht van activiteiten op Griftsteede