Blijf op de hoogte!

Griftsteede

Midden in het Griftpark vind je Griftsteede van Utrecht Natuurlijk. Een bruisende plek in het hart van de stad.
Meer informatie

Griftsteede

In het hart van Utrecht, in de wijk Noordoost, vind je Stadsboerderij Griftsteede met boerderijdieren, een groene speeltuin, een ecologisch educatieve stadstuin en een gezellige koffiehoek. Iedereen is welkom en er is altijd iets te doen! Bij al onze activiteiten is bewustwording over de relatie tussen mens en natuur een belangrijke drijfveer.

Bij een bezoek aan Griftsteede kom je letterlijk in aanraking met de dieren, de grond en het groen. Deze stadsboerderij is een fijne ontmoetingsplek waar je op een ongedwongen manier kennis kunt maken met boerderijdieren, duurzame voedselproductie, ecologisch tuinieren en stadsnatuur. Zo dragen we bij aan een groener, gezonder en duurzamer Utrecht. Wees welkom!

Vakanties en feestdagen
In de schoolvakanties (regio Midden) is Griftsteede ook op maandag geopend. Ook op feestdagen is Griftsteede geopend m.u.v. nieuwjaarsdag, Koningsdag, en eerste kerstdag. Bekijk hier de afwijkende openingstijden.

Bezoek de dieren

Ontdek onze kinderboerderij met de nieuwsgierige geiten, schapen, koeien en varkens. Maak kennis met de kippen en konijnen en ontdek onze bijenstal! Het hele jaar door kan je elke dinsdag t/m zondag om 15.30 uur meehelpen met het voeren van de dieren. Meld je hiervoor bij een dierverzorger.

Kom spelen in de speeltuin

Griftsteede beschikt over een prachtige speeltuin waar je heerlijk kan spelen. Maak gebruik van de schommels, klim in de touwen en glij van de glijbaan.
In juni 2020 heeft Utrecht Natuurlijk de Samen Spelen subsidie ontvangen van de gemeente Utrecht. Met dat geld is er hard gewerkt om de speeltuin van Griftsteede nog beter toegankelijk te maken voor iedereen. Zo is op Griftsteede onder andere het stuk rondom het pierenbadje toegankelijker gemaakt en is er een rolstoeldraaimolen geplaatst. Wil je alles weten over het Samen Spelen project? Bekijk dan ons Samen Spelen nieuwsbericht.

Ontdek de tuin

Kom genieten van onze prachtige educatieve tuin die ecologisch wordt beheerd. Het is een tuin waarin gewerkt, gerecreëerd en gespeeld wordt door mensen met verschillende achtergronden en uiteenlopende leeftijden. Samen leren, ervaren en ontdekken we ván en ín de natuur. Daarbij gaan we zorgzaam om met de bodem, het water, de oogst en de natuur. 

nijntje en de dieren

Ga samen met nijntje op zoek naar verschillende boerderijdieren bij de dierenweides en in de stallen op onze stadsboerderij. De speurtocht is voor iedereen, en ook onderdeel van het voorschoolprogramma van het nijntje museum. Binnen het programma ontwikkelen kinderen hun Nederlandse taalvaardigheid door kennis te maken met verschillende boerderijdieren aan de hand van beeldende kunst.

Wisselende activiteiten

Het hele jaar door worden er door Utrecht Natuurlijk verschillende groene activiteiten, lezingen, workshops en cursussen aangeboden voor jong en oud. Wil je weten welke activiteiten er binnenkort plaatsvinden bij Griftsteede? Bekijk dan onze activiteitenkalender.

Boerderijwinkel en café

Op Stadsboerderij Griftsteede kan je in ons boerderijcafé terecht voor onder andere thee, biologische koffie, bio sap, Tony Chocolonely chocolademelk, taart en koekjes.  Plof neer en geniet! Snuffel daarnaast rond bij de boerderijkast voor de lekkerste lokale producten, boeken en nog veel meer. Met een beetje geluk verkopen we eieren van onze kippen en is er verse honing te verkrijgen op het moment van jouw bezoek. Bekijk hier een overzicht van onze andere locaties met boerderijwinkel en/of -café.

Samenwerkingspartners

Vanuit Utrecht Natuurlijk werken we met veel externe partijen samen. Zo werken we bij Griftsteede met de lokale Bijenhoudersvereniging Utrecht. Kijk op onze partnerpagina om alles te weten te komen over deze partners. 

Blotevoetenpad

Achter het hoofdgebouw ligt de stadstuin met een kweekkas, de Groenkapel en het Blotevoetenpad. Loop op blote voeten over het slingerpad door de tuin. Voel de modder tussen je tenen en het kriebelen van het frisse gras.

Exposities

In de hal van Griftsteede wordt doorlopend geëxposeerd door partners, lokale kunstenaars, studenten of door onszelf. Bekijk hier of er momenteel een expositie is.

Vrijwilligerswerk

Wil je jouw bijdrage leveren als vrijwilliger bij ons op locatie? Vacatures voor vrijwilligers op Griftsteede kun je vinden op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Samen tuinieren

Op Griftsteede worden er verschillende activiteiten en projecten georganiseerd in het kader van samen tuinieren. Of je nou groene vingers hebt of niet, iedereen is welkom! Wil je weten welke activiteiten er de komende tijd plaatsvinden? Kijk dan op onze activiteitenpagina en ontdek het zelf.

Overzicht van faciliteiten op Griftsteede
  • Geen faciliteit gevonden