Kasteeltuin Nijevelt

Kasteeltuin Nijevelt ligt in de wijk Veldhuizen in De Meern. Waar nog oude resten van de ruïne van Kasteel Nijevelt onder de vette klei verborgen liggen, groeien nu bloemen, kruiden, groenten en fruit. Er lopen kippen en je hoort bijen zoemen.
Meer informatie

Wegens verbouwing is Kasteeltuin Nijevelt gesloten tot 2022. Kijk op onze social media kanalen voor updates!

Vereniging Kasteeltuin Nijevelt werkt op de tuin samen met Utrecht Natuurlijk. Er wordt elke vrijdagochtend en zaterdagochtend met de buurt op de tuin gewerkt. Door de week vinden er daarnaast ook moestuinlessen plaats voor omliggende scholen. Op Burendag en met Pasen zijn er altijd wel activiteiten, vaak ook in samenwerking met BraZZerie Abrona. Er gaan in het oogstseizoen geregeld kratten groenten naar de voedselbank, ook is er verkoop op de tuin. Het is leuk en leerzaam voor alle leeftijden, kleine kinderen kunnen zich uitleven in de pas opgeleverde natuurspeeltuin en ook zijn er kippen en bijenkasten.

Samen tuinieren

Op Kasteeltuin Nijevelt wordt op vrijdag- en zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur met buurtbewoners gewerkt op de tuin. Op de overige dagen van de week is er vaak wel iemand aanwezig, maar vinden met name de tuinlessen voor de scholen plaats. De tuin bestaat uit een productiegedeelte, een educatiegedeelte, een vaste planten gedeelte, fruitstruiken en een bloemenpluktuin in wording. Wil je ons meehelpen? Iedereen is welkom, of je nou wel of geen groene vingers hebt. Er zijn mogelijkheden genoeg! Loop een keer langs, stuur ons een mailtje of benader ons via Facebook of Instagram.  

Overzicht van faciliteiten op Kasteeltuin Nijevelt
  • Geen faciliteit gevonden