Koppelsteede

In Park de Koppel ligt Koppelsteede. Deze landelijke steede van stichting Utrecht Natuurlijk ligt op een uitgestrekt terrein midden in het groen.
Meer informatie

Ontdek deze weidse plek aan de rand van de stad

In Park de Koppel ligt Koppelsteede. Deze landelijke steede van stichting Utrecht Natuurlijk ligt op een uitgestrekt terrein midden in het groen. Snuif de geur op van hooi en stro en geniet van de dieren op de kinderboerderij. Niet alleen in de stal kijk je je ogen uit. Leen een schepnet en ontdek de onderwaterwereld met vissen en amfibieën in de sloot achter de boerderij. Of zoek onder stammetjes en stenen naar bodembeestjes. Loop vooral ook eens door de boomgaard naar de educatieve tuin en sla het blote voetenpad niet over!

Kom natuurlijk spelen

Ga op onderzoek uit in onze natuurspeeltuin. Kom klimmen op het grote houten klimrek, klauter op de boomstammen langs de waterkant en speel met de waterpomp. Doe oude kleren aan want vies worden mag!

Maak eens 'n wandeling door onze Hoogstamboomgaard

De Hoogstamboomgaard is een bijzondere plek omdat het één van de weinige overblijfselen is van Lunetten voordat het werd bebouwd. Bekijk tijdens je wandeling de replica van de Limes. De Romeinse grensweg die door dit gebied liep en die weer steeds meer bekendheid krijgt.

Lees een boek uit de duurzame bibliotheek

Wil je beter begrijpen hoe de natuur in elkaar zit? Of ben je op zoek naar informatie voor duurzame acties? Wij hebben tien boeken met volop inspiratie en handige tips voor een eco-positief leven. Kom lekker lezen in het café of leen een boek.

De boerderijwinkel

In onze koffiebar (momenteel een to-go afhaalpunt) en boerderijwinkel kan je producten proeven en koop je groenten, eieren, honing en eigen geproduceerde lekkernijen. Het assortiment wordt aangevuld met producten van lokale ondernemers die een duurzaam, fairtrade, vegan en/of biologisch oogmerk hebben. De winkel is geopend tijdens de openingstijden van Koppelsteede van dinsdag t/m zondag  van 10.00 tot 16.45 uur. Tijdens de vakanties ook op maandag. Een bezoek aan Koppelsteede en deelname aan de activiteiten is gratis, tenzij anders staat aangegeven.

Samen tuinieren

Koppelsteede heeft een grote tuin en boomgaard waar we groente en fruit verbouwen. Onze tuin is ook een beschutte plek voor bijzondere dier- en plantensoorten.  We runnen de tuin in samenwerking met vrijwilligers. Als tuinvrijwilliger werk je mee in de boerderijmoestuin, bloemenpluktuin of aan gemeenschappelijke projecten. We kijken naar waar iemands interesse en enthousiasme ligt, zodat iedereen lekker aan de slag kan. Ook nodigen we buurtgenoten en vrijwilligers uitdrukkelijk uit om mee te denken over de toekomst van de tuin. 

Er zijn werkdagen waarop we gezamenlijk een grotere klus aanpakken en de tuin een stuk mooier maken. In ruil voor de geleverde inzet krijgen vrijwilligers een stukje eigen grond waar ze zelf groenten kunnen verbouwen. We organiseren ook workshops over tuinieren en doen op die manier gezamenlijk kennis op over duurzaam en lokaal tuinieren. Een deel van de oogst uit de boerderijmoestuin wordt verkocht in de winkel op Koppelsteede. Zo voorzien we de wijk van gezond en lokaal voedsel.