Blijf op de hoogte!

Koppelsteede

In Park de Koppel ligt Koppelsteede. Deze landelijke steede van stichting Utrecht Natuurlijk ligt op een uitgestrekt terrein midden in het groen.
Meer informatie

Koppelsteede

In Park de Koppel in Lunetten Zuid ligt Stadsboerderij Koppelsteede. Deze landelijke steede van stichting Utrecht Natuurlijk ligt op een uitgestrekt terrein midden in het groen. Snuif de geur op van hooi en stro en geniet van de dieren. Niet alleen in de stal kijk je je ogen uit. Leen een schepnet en ontdek de onderwaterwereld met vissen en amfibieën in de sloot achter de boerderij. Of zoek onder stammetjes naar bodembeestjes. Loop vooral ook eens door de boomgaard naar de boerderijmoestuin en sla het blote voetenpad niet over!

Vakanties en feestdagen
In de schoolvakanties (regio Midden) is Koppelsteede ook op maandag geopend. Ook op feestdagen is Koppelsteede geopend m.u.v. nieuwjaarsdag, Koningsdag en tweede kerstdag. Bekijk hier de afwijkende openingstijden.

Bezoek de dieren

Bij Koppelsteede zijn verschillende boerderijdieren te vinden. Ga langs bij de varkens, koeien, schapen of kippen en bezoek de geitjes.

Kom spelen in de speeltuin

Ga op onderzoek uit in onze natuurspeeltuin. Kom klimmen op het grote houten klimrek, klauter op de boomstammen langs de waterkant en vaar met het vlot over de vijver. Doe oude kleren aan want vies worden mag!

Ontdek de Hoogstamboomgaard

De Hoogstamboomgaard is een bijzondere plek omdat het één van de weinige overblijfselen is van Lunetten voordat het werd bebouwd. Bekijk tijdens je wandeling de replica van de Limes. De Romeinse grensweg die door dit gebied liep en die weer steeds meer bekendheid krijgt. Met de appels uit de Hoogstamboomgaard maken we elk jaar ons eigen appelsap. Kom in de herfst meehelpen met de oogst!

nijntje en de dieren

Ga samen met nijntje op zoek naar verschillende boerderijdieren bij de dierenweides en in de stallen op onze stadsboerderij. De speurtocht is voor iedereen, en ook onderdeel van het voorschoolprogramma van het nijntje museum. Binnen het programma ontwikkelen kinderen hun Nederlandse taalvaardigheid door kennis te maken met verschillende boerderijdieren aan de hand van beeldende kunst.

Wisselende activiteiten

Het hele jaar door worden er door Utrecht Natuurlijk verschillende groene activiteiten, lezingen, workshops en cursussen aangeboden voor jong en oud. Wil je weten welke activiteiten er binnenkort plaatsvinden bij Koppelsteede? Bekijk dan onze activiteitenkalender.

Boerderijwinkel en café

In ons boerderijcafé en onze boerderijwinkel kan je terecht voor koffie, lunch en onder andere zelfgemaakte lekkernijen. Verder koop je er bijvoorbeeld groenten, eieren en honing. Het assortiment wordt aangevuld met producten van lokale ondernemers die een duurzaam, fairtrade, vegan en/of biologisch oogmerk hebben. De boerderijwinkel en -café is geopend tijdens de openingstijden van Koppelsteede. Bekijk hier een overzicht van onze andere locaties met boerderijwinkel en/of -café.

Vrijwilligerswerk

Koppelsteede heeft een grote tuin en boomgaard waar we groenten en fruit verbouwen. Onze tuin is ook een beschutte plek voor bijzondere dier- en plantensoorten.  We runnen de tuin in samenwerking met vrijwilligers. Als tuinvrijwilliger werk je mee in de boerderijmoestuin, bloemenpluktuin of aan gemeenschappelijke projecten. We kijken naar waar iemands interesse en enthousiasme ligt, zodat iedereen lekker aan de slag kan. Ook nodigen we buurtgenoten en vrijwilligers uitdrukkelijk uit om mee te denken over de toekomst van de tuin. 

Er zijn werkdagen waarop we gezamenlijk een grotere klus aanpakken en de tuin een stuk mooier maken. In ruil voor de geleverde inzet krijgen vrijwilligers een stukje eigen grond waar ze zelf groenten kunnen verbouwen. We organiseren ook workshops over tuinieren en doen op die manier gezamenlijk kennis op over duurzaam en lokaal tuinieren. Een deel van de oogst uit de boerderijmoestuin wordt verkocht in de winkel op Koppelsteede. Zo voorzien we de wijk van gezond en lokaal voedsel.

Wil je jouw bijdrage leveren als vrijwilliger bij ons op locatie? Vacatures voor vrijwilligers op Koppelsteede kun je vinden op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Samen tuinieren

Op Koppelsteede worden er verschillende activiteiten en projecten georganiseerd in het kader van samen tuinieren. Of je nou groene vingers hebt of niet, iedereen is welkom! Wil je weten welke activiteiten er de komende tijd plaatsvinden? Kijk dan op onze activiteitenpagina en ontdek het zelf.

Overzicht van faciliteiten op Koppelsteede
  • Geen faciliteit gevonden