Koppelsteede

In Park de Koppel ligt Koppelsteede. Deze landelijke steede van stichting Utrecht Natuurlijk ligt op een uitgestrekt terrein midden in het groen.
Meer informatie

Ontdek deze weidse plek aan de rand van de stad

In Park de Koppel ligt Koppelsteede. Deze landelijke steede van stichting Utrecht Natuurlijk ligt op een uitgestrekt terrein midden in het groen.

Snuif de geur op van hooi en stro en geniet van de dieren op de kinderboerderij. Niet alleen in de stal kijk je je ogen uit. Leen een schepnet en ontdek de onderwaterwereld met vissen en amfibieën in de sloot achter de boerderij. Of zoek onder stammetjes en stenen naar bodembeestjes. Loop vooral ook eens door de boomgaard naar de educatieve tuin en sla het blote voetenpad niet over!

Kom natuurlijk spelen

Ga op onderzoek uit in onze natuurspeeltuin. Kom klimmen op het grote houten klimrek, klauter op de boomstammen langs de waterkant en speel met de waterpomp. Doe oude kleren aan want vies worden mag!

Maak eens ‘n wandeling door onze Hoogstamboomgaard

Dit is een bijzondere plek want het is één van de weinige overblijfselen van Lunetten voordat het werd bebouwd. Bekijk tijdens je wandeling de replica van de Limes. De Romeinse grensweg die door dit gebied liep en die weer steeds meer bekendheid krijgt.

Lees een boek uit de duurzame bibliotheek

Wil je beter begrijpen hoe de natuur in elkaar zit? Of ben je op zoek naar informatie voor duurzame acties? Wij hebben tien boeken met volop inspiratie en handige tips voor een eco-positief leven. Kom lekker lezen in het café of leen een boek.

Koop in de landgoedwinkel onze heerlijke eigen producten

Kom proeven en koop je groenten, eieren, honing en jam van Koppelsteede in onze landgoedwinkel. De winkel is vanaf mei tot en met november open op zondagochtend. Een bezoek aan Koppelsteede en deelname aan de activiteiten is gratis, tenzij anders staat aangegeven.