Stadstuin Food for Good

Stadstuin Food for Good is er voor iedereen met en zonder groene vingers! Een tuin vol groenten, fruit, bloemen en mensen in park Transwijk.
Meer informatie

Stadstuin Food for Good

Stadstuin Food for Good is een tuinderij in park Transwijk. Sinds 2021 is de tuin onderdeel van Utrecht Natuurlijk. Onder vakkundige begeleiding werken we samen in de tuin en verbouwen we, midden in Kanaleneiland, groente en fruit voor Kanaleneiland. De oogst is bedoeld voor de moestuinders en voor de verkoop op de tuin en op bestelling.

Een deel van de oogst gaat naar iedereen die meehelpt. Een ander deel van de oogst wordt verkocht. Zo voorzien we de wijk van gezond voedsel. Daarnaast vormt de tuin een groene oase in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, een praatje maken of samenwerken. Op vaste dagen is er een vakkundige tuinder aanwezig die het werk begeleidt.

Begeleid vrijwilligerswerk

Er is altijd plek voor enthousiaste vrijwilligers en buurtbewoners die het leuk vinden om mensen in het werk te begeleiden. Er is intensieve begeleiding waarin deelnemers de gehele dag werken met een werkbegeleider of groepsleider. Er is ook minder intensieve begeleiding waarin de deelnemers meewerken met de medewerkers van Utrecht Natuurlijk en daarin op afspraak professioneel gecoacht worden door bijvoorbeeld trajectbegeleiders van de organisaties waarmee wij samenwerken. Kijk op onze vrijwilligerspagina voor meer informatie. 

Participatiemogelijkheden

Stadstuin Food for Good is een plek waar buurtbewoners met allerlei achtergronden bezig zijn in het groen. Dit bezig zijn is veel breder dan je op het eerste gezicht misschien denkt. We houden ons bezig met spitten en schoffelen, het verkopen van groenten, het gezellig maken van ons tuinhuis, het ontvangen van gasten in de theetuin en nog veel meer.

Dus niet alleen mensen met groene vingers en een sterke rug zijn welkom, lees hiernaast meer over de mogelijkheden die er per werkervaringsplek zijn op onze tuin.

Leren over het verbouwen van groenten, kruiden, fruit en bloemen en werken in de moestuin, cursus moestuinieren.

Verzorgt de koffie/thee in het tuinhuis voor de vrijwilligers, ontvangt gasten en maakt de ruimte gereed bij vergaderingen en doet alle werkzaamheden die daarbij horen. Denk aan verse kruidenthee en soep maken met verse ingrediënten uit de tuin of een boeket versgeplukte bloemen op tafel verzorgen. Verkoop tuinproducten.

Het doen van kleine bouwwerkzaamheden, reparaties, beheer van gereedschap, en hovenierswerkzaamheden.

Ondersteunt bij begeleiding van activiteiten op de tuin van vrijwilligersgroepen of voor speciale groepen, zoals ouderen die de tuin bezoeken.

Het uitvoeren van administratieve handelingen, bijhouden van kleine kas financiën, verzorgen van PR activiteiten zoals berichten plaatsen op website, sociale media, posters.

Voor de daghoreca in het theehuis, de catering en de verhuur. Je werkt mee met het bereiden van de lunch en/of borrel. De horeca-ondernemers begeleiden de werkzaamheden.

Kraam verzorgen en verkoop van groente en tuinproducten vanuit de kraam.

De tuin is ook zeer geschikt voor buurtbewoners “op leeftijd”. Op de verhoogde bedden kan goed gewerkt worden, maar ook in en rond het tuinhuis zijn diverse werkzaamheden waar minder fysieke inspanning voor nodig is. Op sommige dagen komen er groepen ouderen, hier kun je ook bij aansluiten.

Nieuwsbrief

Wij versturen regelmatig een nieuwsbrief over de tuin. Wil je hem ook ontvangen? Meld je dan hieronder aan.

Tuinnieuws Stadstuin Food for Good
Overzicht van faciliteiten op Stadstuin Food for Good
  • Geen faciliteit gevonden