Stadstuin Zuilen

Kom naar het mooie stukje natuur in het hoge noorden van Utrecht. In Zuilen, aan de Daalseweg, ligt een onverwacht mooi stukje Utrechts groen.
Meer informatie

Kom naar het mooie stukje natuur in het hoge noorden van Utrecht. In Zuilen, aan de Daalseweg, ligt een onverwacht mooi stukje Utrechts groen.

Zaai, oogst en eet in het groen

We organiseren diverse groene activiteiten op deze tuin. Kijk in de activiteitenkalender voor meer informatie en aanmelding. Als de hekken open staan ben je van harte welkom om een wandeling te maken, of te picknicken aan een van onze tafels. Onze vrijwilligers helpen mee op de tuin en wij zorgen samen voor de openstelling.

Pluktuin en pop-up kraam!

Sinds het voorjaar van 2018 heeft Stadstuin Zuilen een pluktuin, hier kun je je eigen bosje bloemen plukken, of groenten uit de tuin kopen. Een groep vrijwilligers onderhoudt deze tuin en zorgt dat er op zondag mensen aanwezig zijn om aanwijzingen en tips te geven. Vanaf 28 juni kun je op zondagen van 11.00 tot 13.00 terecht voor het plukken van je eigen bos bloemen. Let wel op: neem je eigen schaar mee en betalen gaat via een Tikkie. Als er oogst over is wordt dat ook via de kraam op de tuin verkocht. Proef en geniet van de oogst van onze tuin!

Theeschenkerij de Oogst

Vanaf maart 2019 zijn de deuren van  Theeschenkerij de Oogst op Stadstuin Zuilen geopend. Je kan dan terecht op de tuin om een kopje thee of koffie te drinken met een lekker zelfgemaakt taartje, meestal met producten van de tuin. De Theeschenkerij is open op vrijdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Zin in een feest of vergadering in het groen? Vier jouw verjaardagsfeest op de tuin of vergader op deze rustgevende plek, mail dan naar Theeschenkerij de Oogst.

En we zijn er ook voor de scholen in Utrecht

Iedereen kan van de tuin genieten. Dus ook scholieren; leerlingen van basisscholen uit de buurt komen naar de tuin om te zaaien, oogsten, koken en eten. Wil je ook moestuinieren? Wordt dan vrijwilliger! Ga zelf aan de slag op een stuk tuin en ervaar hoe leuk het is om groenten te verbouwen. Genieten van de tuin zonder de handen vies te maken? Ook dat kan! Ga lekker zitten op een van de bankjes en bewonder de insectentoren of geniet van de rust en alle kleuren en geuren van de tuin. Wandel eens door de tuin naar het aangrenzende Vechtzoompark.

Een bezoek aan Stadstuin Zuilen en deelname aan de activiteiten is gratis, tenzij anders staat aangegeven.