Stadstuin Zuilen

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet om een snelle verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft Utrecht Natuurlijk besloten haar locaties vanaf vrijdag 13 maart tot nader order te sluiten voor publiek
 • Locatie
  • Stadstuin Zuilen
  • Daalseweg 150/150A
  • 3555 SW Utrecht
 • Openingstijden
  • Voorlopig gesloten -
 • Contact
  • T: 030 753 38 30
  • E: stadstuinzuilen@utrechtnatuurlijk.nl
  • : Facebook

Meer informatie:

Deze locatie is tijdelijk gesloten

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet om een snelle verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft Utrecht Natuurlijk besloten haar locaties vanaf vrijdag 13 maart tot nader order te sluiten voor publiek. Meer info.

 

Kom naar het mooie stukje natuur in het hoge noorden van Utrecht. In Zuilen, aan de Daalseweg, ligt een onverwacht mooi stukje Utrechts groen.

Zaai, oogst en eet in het groen

We organiseren diverse groene activiteiten op deze tuin. Kijk in de activiteitenkalender voor meer informatie en aanmelding. Als de hekken open staan ben je van harte welkom om een wandeling te maken, of te picknicken aan een van onze tafels. Onze vrijwilligers helpen mee op de tuin en wij zorgen samen voor de openstelling.

Pluktuin en pop-up kraam!

Sinds het voorjaar van 2018 heeft Stadstuin Zuilen een pluktuin, hier kun je je eigen bosje bloemen plukken, of groenten uit de tuin kopen. Een groep vrijwilligers onderhoudt deze tuin en zorgt dat er op zondag mensen aanwezig zijn om aanwijzingen en tips te geven. Hopelijk kan er in het seizoen 2019 ook op andere dagen geplukt worden. Als er oogst over is wordt dat ook via de kraam op de tuin verkocht. Proef de oogst van onze tuin.

Theeschenkerij de Oogst

Vanaf maart 2019 zal Theeschenkerij de Oogst haar deuren openen op Stadstuin Zuilen. Je kan dan tussen 10.00 en 17.00 uur terecht op de tuin om een kopje thee of koffie te drinken met een lekker zelfgemaakt taartje, meestal met producten van de tuin. De Theeschenkerij is vanaf maart geopend op woensdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Zin in een feest of vergadering in het groen? Vier jouw verjaardagsfeest op de tuin of vergader op deze rustgevende plek, mail dan naar Theeschenkerij de Oogst.

En we zijn er ook voor de scholen in Utrecht

Iedereen kan van de tuin genieten. Dus ook scholieren; leerlingen van basisscholen uit de buurt komen naar de tuin om te zaaien, oogsten, koken en eten. Wil je ook moestuinieren? Ga zelf aan de slag op een stuk tuin en ervaar hoe leuk het is om je eigen groenten te verbouwen. Genieten van de tuin zonder de handen vies te maken? Ook dat kan! Ga lekker zitten op een van de bankjes en bewonder de insectentoren of geniet van de rust en alle kleuren en geuren van de tuin. Wandel eens door de tuin naar het aangrenzende Vechtzoompark.

Een bezoek aan Stadstuin Zuilen en deelname aan de activiteiten is gratis, tenzij anders staat aangegeven.

Overzicht van faciliteiten

 •  
  Boerderijdieren dichtbij jou! Op sommige weiden op de stadsboerderijen mag je tussen de grote koeien lopen. Kom de geiten aaien of knuffel een konijn. Ontdek hoe groot een varken eigenlijk is..
 •  
  Spelen kan altijd Zodra de hekken van onze Steedes open zijn is het spelen geblazen in de speeltuin! Griftsteede beschikt over ongeveer 25 speeltoestellen waarvan de grote klimtoren de populairste is. Bij..
 •  
  Jouw tuin om de hoek Maak eens een wandeling door een van de tuinen. Bezoek het bijzondere insectenhotel of neem een kijkje bij de imker. En geniet op een bankje van..