Steede Hoge Woerd

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet om een snelle verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft Utrecht Natuurlijk besloten haar locaties vanaf 13 maart tot nader order te sluiten voor publiek.
 • Locatie
  • Steede Hoge Woerd
  • Hoge Woerdplein 1
  • 3454 PB De Meern
 • Openingstijden
  • Voorlopig gesloten -
 • Contact
  • T: 030 753 38 60
  • E: steedehogewoerd@utrechtnatuurlijk.nl
  • : Facebook

Meer informatie:

Deze locatie is tijdelijk gesloten

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet om een snelle verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft Utrecht Natuurlijk besloten haar locaties vanaf vrijdag 13 maart tot nader order te sluiten voor publiek. Meer info.

Steede Hoge Woerd: onze sprankelende locatie op historische grond

Ontdek Steede Hoge Woerd aan de rand van het Maximapark en midden in Leidsche Rijn. Deze locatie van stichting Utrecht Natuurlijk ligt bovenop de oude Vicus, een kampdorp uit de Romeinse tijd, en is onderdeel van het Castellum Hoge Woerd.

Loop tussen de dieren in de weiden, help met pony’s borstelen of ga aan de slag in de tuin. Voor kinderen en volwassenen organiseren wij hier het hele jaar door allerlei bijzondere activiteiten. Bezoek ook de boomgaard. Beklim daar eens de herbouwde Romeinse Wachttoren en bewonder de bloesem of de fruitoogst in deze mooie boomgaard van boven af!

Beleef het Castellum

In Castellum is altijd iets te doen! Bezoek ons unieke gebouw. Een nieuw Castellum gebouwd op de fundamenten van het voormalige Romeinse fort. Op onze steede met boerderij, leslokaal en stadstuin is heel veel te beleven. Geniet van een hapje en een drankje in het Castellum-café. Bewonder het Romeinse schip en bezoek het Museum. Of ga naar een voorstelling van Podium Hoge Woerd in de theaterzaal of op het binnenterrein bij het buitenpodium.

Expositie Historisch HoutWisselexpositie Historisch Hout

Van 21 februari t/m 15 april 2020 te zien in Castellum Hoge Woerd: de wisselexpositie Historisch Hout. Negen kunstenaars exposeren unieke werken van hout: beeldhouwwerken, meubels, objecten, papier, oloides en sieraden. Met verschillende demonstraties.

Update 23 maart 2020: op dit moment is ook de wisselexpositie Historisch Hout niet te bezichtigen ivm de corona-maatregelen. We onderzoeken in overleg met de kunstenaars of we de expositie kunnen verlengen.

Help de dierverzorger

Help

Help de dierverzorger

Het is tijd om de dieren te voeren en te verzorgen! Zoek de dierverzorger op (je herkent ze aan hun paarse jas) en help mee in de stallen of buiten bij de weides. Elke dinsdag t/m zondag om 15.45 uur.

Kinderzwerfboek station in de kleine dierenstal

In de stal hebben wij een Kinderzwerfboek station. Je kunt hier je gelezen kinderboeken naar toe brengen en boeken meenemen om te lezen. Heb je nog oude boeken thuis? Breng ze hier naar toe! Er liggen stickers die je op je boek kunt plakken. Maak van je boek een echt zwerfboek!

We werken graag met je samen!

De bewonersvereniging Buurtmoestuin Castellum en de Historische Vereniging Vleuten De Meern Haarzuilens zijn ook actief op Steede Hoge Woerd. En samen met verschillende partners uit de wijk organiseren we een aantal keer per jaar een groots evenement. Wil je ook met ons aan de slag met een initiatief? Neem dan contact met ons op per e-mail.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Overzicht van faciliteiten

 •  
  Spelen kan altijd Zodra de hekken van onze Steedes open zijn is het spelen geblazen in de speeltuin! Griftsteede beschikt over ongeveer 25 speeltoestellen waarvan de grote klimtoren de populairste is. Bij..
 •  
  Huur een van de vier verrassende verjaardagskisten De Dierenschat, Piet Piraatappel, Slootje prutten of Survivallen! Kijk hier welke kisten er op jouw stadsboerderij zijn. Neem de kist mee of gebruik hem..
 •  
  Huur een ruimte bij Utrecht Natuurlijk Huur een ruimte om te vergaderen, een cursus & workshop te geven, een lezing te verzorgen en een feestje te vieren. Zin in vergaderen in het..

Overzicht van activiteiten van de Steede Hoge Woerd