Steede Hoge Woerd

Ontdek Steede Hoge Woerd aan de rand van het Maximapark en midden in Leidsche Rijn. Deze locatie van stichting Utrecht Natuurlijk ligt bovenop de oude Vicus, een kampdorp uit de Romeinse tijd, en is onderdeel van het Castellum Hoge Woerd.
 • Locatie
  • Steede Hoge Woerd
  • Hoge Woerdplein 1
  • 3454 PB De Meern
 • Openingstijden
  • dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00
 • Contact
  • T: 030 753 38 60
  • E: steedehogewoerd@utrechtnatuurlijk.nl
  • : Facebook

Meer informatie:

Steede Hoge Woerd: onze sprankelende locatie op historische grond

Loop tussen de dieren in de weiden, help met pony’s borstelen of ga aan de slag in de tuin. Voor kinderen en volwassenen organiseren wij hier het hele jaar door allerlei bijzondere activiteiten. Bezoek ook de boomgaard. Beklim daar eens de herbouwde Romeinse Wachttoren en bewonder de bloesem of de fruitoogst in deze mooie boomgaard van boven af!

Beleef het Castellum

In Castellum is altijd iets te doen! Bezoek ons unieke gebouw. Een nieuw Castellum gebouwd op de fundamenten van het voormalige Romeinse fort. Op onze steede met boerderij, leslokaal en stadstuin is heel veel te beleven. Geniet van een hapje en een drankje in het Castellum-café. Bewonder het Romeinse schip en bezoek het Museum. Of ga naar een voorstelling van Podium Hoge Woerd in de theaterzaal of op het binnenterrein bij het buitenpodium.

Wisselexpositie Ate von Hes

Van augustus t/m november exposeert Ate von Hes zijn “Nieuwe kunst van oude schilderijen” op het museumplatform van Castellum Hoge Woerd. Inclusief workshops “Ja, zo kan jij het ook” waar Ate je leert om nieuwe kunst van oude schilderijen te maken.

Wisselexpositie Ate von Hes

Bij Ate staat de gedachte centraal dat alles al een keer is gedaan en dat er misschien al genoeg kunst is. Dat leidde tot het idee om kunst te recyclen. Hij koopt olieverfschilderijen via Marktplaats of de Emmaus. Hij knapt ze op en vult ze aan. Zo krijgen afgedankte werken een nieuw leven. Deze gedachte sluit aan bij de missie van Utrecht Natuurlijk om de stad o.a. duurzamer te maken. De wisselexpositie is aangevuld met meubels van Emmaus Utrecht.

Bij de wisselexpositie geeft Ate een workshops waarin hij deelnemers leert om zelf nieuwe kunst van oude schilderijen te maken op donderdag 14 november.

Ate Hes (Oostzaan, 1963) is zelfstandig beeldend kunstenaar en videomaker. Zijn schilderijen maakt hij onder de artiestennaam Ate von Hes. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Daarvoor werkte hij als constructiebankwerker, auto-beletteraar, ontwerper en DTP-er. Hij woont met zijn gezin in Vleuten.

De wisselexpositie is gratis te zien van augustus t/m 30 november 2019, van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.

Met dank aan Emmaus Utrecht.

Help de dierverzorger

Het is tijd om de dieren te voeren en te verzorgen! Zoek de dierverzorger op (je herkent ze aan hun paarse jas) en help mee in de stallen of buiten bij de weides. Elke dinsdag t/m zondag om 15.45 uur.

Kinderzwerfboek station in de kleine dierenstal

In de stal hebben wij een Kinderzwerfboek station. Je kunt hier je gelezen kinderboeken naar toe brengen en boeken meenemen om te lezen. Heb je nog oude boeken thuis? Breng ze hier naar toe! Er liggen stickers die je op je boek kunt plakken. Maak van je boek een echt zwerfboek!

We werken graag met je samen!

De bewonersvereniging Buurtmoestuin Castellum en de Historische Vereniging Vleuten De Meern Haarzuilens zijn ook actief op Steede Hoge Woerd. En samen met verschillende partners uit de wijk organiseren we een aantal keer per jaar een groots evenement. Wil je ook met ons aan de slag met een initiatief? Neem dan contact met ons op per e-mail.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


 

 

Overzicht van faciliteiten

 •  
  Spelen kan altijd Zodra de hekken van onze Steedes open zijn is het spelen geblazen in de speeltuin!Griftsteede beschikt over ongeveer 25 speeltoestellen waarvan de grote klimtoren de populairste is. Bij..
 •  
  Huur een van de vier verrassende verjaardagskisten Hoe het werkt Huur een van de vier verjaardagskisten en zet zelf een spannende speurtocht uit! Neem de kist mee en zet de speurtocht uit..
 •  
  Huur een ruimte bij Utrecht Natuurlijk Huur een ruimte om te vergaderen, een cursus & workshop te geven, een lezing te verzorgen en een feestje te vieren. Zin in vergaderen in het..

Overzicht van activiteiten van de Steede Hoge Woerd