Blijf op de hoogte!

Vier de oogst

Vier samen de oogst! Na maanden van samenwerken op de stadsboerderijen en stadstuinen is het weer tijd om de oogst binnen te halen. Daar hoort een feestje bij! Met activiteiten voor jong en oud vieren we samen de oogst. Help mee met oogsten in de tuin, neem deel aan verschillende (kinder)activiteiten en kom smullen bij de kramen.

Voor wie?

De jaarlijks terugkerende Oogstfeesten zijn te bezoeken voor jong en oud. De activiteiten zijn vooral gericht op kinderen, maar als volwassene ben je ook van harte welkom om te komen oogsten, van de markt te genieten en te proeven!

Wanneer is het feest?

Op de stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk wordt het Oogstfeest in september gevierd.

In 2024 vieren we de oogst op

  • Zondag 15 september op Griftsteede en Koppelsteede
  • Zondag 22 september op Steede Hoge Woerd en Eilandsteede
  • Zondag 29 september in Overvecht en Noordwest: op Gagelsteede, Stadstuin Klopvaart en Stadstuin Zuilen

We zijn druk bezig met het programma van de Oogstfeesten in september 2024. Kom eind augustus terug om het programma te bekijken.

Programma

Bekijk hieronder alle Oogstfeesten en oogstactiviteiten. Neem deel aan een activiteit die bij jou past. Klik op de knop ‘Laad meer’ om meer activiteiten te bekijken. Of bekijk de volledige activiteitenkalender.

Duurzame voedselproductie in de stad

Bij Utrecht Natuurlijk bieden we iedereen de mogelijkheid om ervaring op te doen met duurzame voedselproductie en ecologisch tuinieren. De behoefte hieraan groeit, onder andere doordat jong en oud de schadelijke effecten ervaren van de huidige voedselvoorziening. Denk aan de effecten van de wereldwijde voedselvoorziening op het klimaat, de voedselveiligheid, de bodemkwaliteit en biodiversiteit.
 
Wij inspireren Utrechters om zoveel mogelijk lokaal en ecologisch voedsel te kopen en om duurzaam te tuinieren. We produceren en verkopen op een kleinschalige manier voedsel op de tuinen.

Vier samen de oogst!