Vier het Oogstfeest

Vier samen de oogst! Na maanden van samenwerken op de stadsboerderijen en stadstuinen is het weer tijd om de oogst binnen te halen. Daar hoort een feestje bij! Met activiteiten voor jong en oud vieren we samen de oogst. Help mee met oogsten in de tuin, neem deel aan verschillende (kinder)activiteiten en kom smullen bij de kramen.

Voor wie?

De jaarlijks terugkerende Oogstfeesten zijn te bezoeken voor jong en oud. De activiteiten zijn vooral gericht op kinderen, maar als volwassene ben je ook van harte welkom om te komen oogsten, van de markt te genieten en te proeven!

Wanneer is het feest?

Op de stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk wordt het Oogstfeest in september en oktober gevierd. Bekijk hieronder het programma.

Zondag 17 september

Kom appels en peren plukken in de boomgaard bij Koppelsteede, geniet op de oogstmarkt van zelfgemaakte jam, maak je eigen kruidenboter op Griftsteede en oogst verse groenten uit de moestuin.

Zondag 24 september

Bak broodjes uit de leemoven op Steede Hoge Woerd, maak soep met groenten uit de tuin op Eilandsteede en knutsel een voedselslinger voor de dieren.

In Overvecht en Noordwest vieren we de hele maand september de oogst. Bezoek Gagelsteede, Stadstuin Klopvaart, Stadstuin Zuilen en omstreken voor verschillende activiteiten. Ontdek de smaak van pompoen, haal elke week lokale groenten en bloemen op de stadstuinen of kom hopbellen plukken bij brouwerij vandeStreek. Bezoek op zondag 1 oktober het Boerderijfeest op Stadsboerderij Gagelsteede in Overvecht van 13.30 tot 16.30 uur.

Programma

Bekijk hieronder alle Oogstfeesten en oogstactiviteiten. Neem deel aan een activiteit die bij jou past. Klik op de knop ‘Laad meer’ om meer activiteiten te bekijken. Of bekijk de volledige activiteitenkalender.

Duurzame voedselproductie in de stad

Bij Utrecht Natuurlijk bieden we iedereen de mogelijkheid om ervaring op te doen met duurzame voedselproductie en ecologisch tuinieren. De behoefte hieraan groeit, onder andere doordat jong en oud de schadelijke effecten ervaren van de huidige voedselvoorziening. Denk aan de effecten van de wereldwijde voedselvoorziening op het klimaat, de voedselveiligheid, de bodemkwaliteit en biodiversiteit.
 
Wij inspireren Utrechters om zoveel mogelijk lokaal en ecologisch voedsel te kopen en om duurzaam te tuinieren. We produceren en verkopen op een kleinschalige manier voedsel op de tuinen.

Vier samen de oogst!