Vier het Oogstfeest

Proeven, ruiken, voelen, zien en horen. Eten doe je met je zintuigen!
Na maanden van zaaien, wieden en verzorgen is het van 5 september t/m 10 oktober tijd om te oogsten.
Ontdek tijdens het Oogstfeest samen meer over de vorm, kleur en smaak van ons eten.

Om je vingers bij af te likken

Doe mee met de verrukkelijke pizza-speurtocht, haal zelf aardappels uit de grond, neem deel aan verschillende interactieve workshops en lik je vingers af bij de oogstkramen. Wat is jouw lievelingsgroente? En zijn er ook groenten die je nog helemaal niet kent?  

Wanneer is het feest?

Op de stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk wordt het Oogstfeest in de periode van 5 september t/m 10 oktober gevierd. Wil je weten op welke locatie het wanneer feest is? Lees het hieronder per stadsboerderij of stadstuin. 

Alle Oogstfeest activiteiten

Wil je alle Oogstfeest activiteiten bekijken? Ga dan naar onze activiteitenpagina. 

Programma op onze locaties

Steede Hoge Woerd

Op Steede Hoge Woerd, de stadsboerderij van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern, is het zondag 5 september groot feest! Naast het Oogstfeest vindt deze dag ook het Leidsche Rijn Festival plaats. Haak aan bij de pizza-speurtocht, kom zelf groenten oogsten, duik de pluktuin in en ga met een mooi veldboeket naar huis of volg de workshop Smaken & Proeven van Mad Sience. 

Koppelsteede

Kom zondag 19 september naar Stadsboerderij Koppelsteede in Lunetten Zuid. Bezoek de oogstmarkt met lokale producten, kom insectenhapjes proeven, pluk appels in de boomgaard en doe mee met de workshop Kaas maken.

Griftsteede

Stadsboerderij Griftsteede ligt midden in het Griftpark. Op zondag 26 september vieren we het Oogstfeest met elkaar. Kom samen appels plukken en heerlijke appelmoes maken, doe mee met de aquarelworkshop ‘Oogst’, maak je eigen kruidenboter en oogst zaden uit de bloementuin en groente voor de dieren. De imker slingert honing en vertelt hierover. Cassiopeia speelt een voorstelling in de poppenkast en het wijkorkest speelt op het plein. Voor sommige activiteiten vragen we een kleine vergoeding.

Gagelsteede

Op zondag 3 oktober is het groot feest op Gagelsteede. Vier het Oogstfeest, het Boerderijfeest en de Bodemdierendag in één. De oogst van Stadstuin Zuilen wordt verkocht en de dieren worden extra verwend. Bovendien kan iedereen meedoen aan verschillende spelletjes.

Eilandsteede

Het Oogstfeest sluiten we op 10 oktober af op Eilandsteede in Park Transwijk. De oogst wordt gedeeld met buurtbewoners en met de dieren. Maak groentetaartjes voor de dieren, kom wortelhappen en maak kruidenthee met verse kruiden.

Programma op de Stadstuinen

Op enkele van onze stadstuinen vinden er ook activiteiten plaats rondom het Oogstfeest. Leer op Stadstuin Zuilen hoe je een voedselbos aanlegt in je eigen tuin. Kom 18 en 19 september hop plukken bij vandeStreek Proeflokaal en bezoek Stadstuin Klopvaart voor de overheerlijke workshop Van groente tot spread. 

      Vier het samen, want samen smaakt alles beter!