Vier het Oogstfeest

Vier samen de oogst! Na maanden van samenwerken op de stadsboerderijen en -tuinen was het van 18 september t/m 2 oktober 2022 weer tijd om de oogst binnen te halen en het tuinseizoen af te sluiten. Daar hoort een feestje bij! Met activiteiten voor het hele gezin vierden we samen de oogst. Jong en oud hielp mee met oogsten in de tuin, nam deel aan verschillende (kinder)activiteiten en kwam smullen bij de kramen. 

Wanneer is het feest?

Op de stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk werd het Oogstfeest in de periode van 18 september t/m 2 oktober gevierd. Wil je weten op welke locatie het wanneer feest was? Bekijk het hieronder per stadsboerderij of stadstuin. 

Voor wie?

De jaarlijks terugkerende Oogstfeesten zijn te bezoeken voor jong en oud. De activiteiten zijn vooral gericht op kinderen, maar als volwassene ben je zeker ook van harte welkom om te komen oogsten, van de markt te genieten en te proeven!

Oogstfeest 2023

In het najaar van 2023 vieren we opnieuw het Oogstfeest met elkaar. In de loop van 2023 wordt de datum bekend gemaakt. 

Oogstfeest programma 2022

Eilandsteede

 • Zondag 18 september 2022

Vier met ons een feestje en proef het oogstseizoen op Stadsboerderij Eilandsteede! Maak je eigen zalf van goudsbloemen of doe mee met de geitenyoga. Laat je verrassen door de zoete baksels van Emma en het biologische boerenijs van Merel. Fiets je eigen sapje bij elkaar, ga mee de tuin op en proef onze unieke zelfgemaakte bloemenmengsels. Speel een oud-Hollands spelletje, teken de mooiste bloemen of ga met de ezels aan de wandel. Kun jij alle ingrediënten vinden van onze pannenkoekenspeurtocht? Dan mag alles in de pan. En dat alles onder het genot van een drankje en de zwoele klanken van de Band. Kom bovendien lokaal en biologisch groente oogsten op de Food for Good tuin, die op nog geen 2 minuten lopen van Eilandsteede afligt.

Stadstuin Kanaalweg

 • Zondag 18 september 2022

Struin langs de kraampjes met een divers aanbod aan o.a. verse oogstpakketjes, tuinproducten en plantenstekjes. Bij de BloemBar verwen je jezelf, of een ander, met zelfgemaakte Flower Shower bruisballen met bloemen uit de tuin, of schilder je beroemde bloemen na. Kom alles te weten over medicinale kruiden en verfplanten, bewonder de eerste bijenburcht van Utrecht of volg interactieve workshops rondom het voedselbos en de bijenstal. Sluit de middag af met een heerlijke tuinproeverij, pompoensoep en warme drankjes.

Griftsteede

 • Zondag 25 september 2022

Samen vieren we de oogst op stadsboerderij Griftsteede. Kom insectenhapjes proeven en ontdek hoe je ze maakt. Bak broodjes met lisdoddemeel, maak bloemenboter of spannende hapjes voor de dieren. Kom kijken hoe onze imkers honing slingeren. De Verhalenkweker vertelt en Cassiopeia speelt een voorstelling in de poppenkast.

  Stadstuin Plutodreef

  • Zondag 25 september 2022

  Samen vieren we de oogst op stadstuin Plutodreef. Geniet van een proeverij op de tuin. Kom kruidenboter maken of raad het gewicht van onze grootste pompoen! De Tuinders verzorgen een workshop en uiteraard kan je zelf aan de slag om te oogsten.

  Koppelsteede

  • Zondag 25 september 2022

  Vier samen het Oogstfeest op Stadsboerderij Koppelsteede en kom lisdoddebroodjes bakken, appels plukken en persen, proef insectenhapjes of kom werken met de wol van onze schapen. Ook is er een grote oogstmarkt met lokale partners en streekproducten.

  Steede Hoge Woerd

  • Zondag 2 oktober 2022

  Tijdens het Oogstfeest mag je zelf oogsten. Courgettes, pompoenen, aardappels, peterselie, bieslook, prei. Verser krijg je je groenten en kruiden niet! Of rooi zelf een paar aardappels, ze worden ter plekke in de foodtruck gebakken tot het allerlekkerste en meest verse frietje dat je ooit gehad hebt! Uiteraard met lekkere mayo of ketchup erbij. 

  Nog meer oogstactiviteiten!

  Op onze stadstuinen vinden er in september ook allerlei oogstactiviteiten plaats. 

  • Zaterdag 10 september 2022: Stadstuin Klopvaart. Oogst en proef de pompoen. 
  • Zaterdag 17 september 2022: Hopbellen plukken i.s.m. Proeflokaal van de Streek. 
  • Zondag 25 september 2022: Stadstuin Zuilen staat op het ZON-festival met een kraam.

    Vier samen de oogst!