Vier het Oogstfeest

18 september t/m 2 oktober 2022

Vier samen de oogst! Na maanden van samenwerken op de stadsboerderijen en -tuinen is het nu tijd om de oogst binnen te halen en het tuinseizoen af te sluiten. Daar hoort een feestje bij! Met activiteiten voor het hele gezin vieren we samen de oogst. Help mee met oogsten in de tuin, neem deel aan verschillende (kinder)activiteiten en kom smullen bij de kramen. 

Wanneer is het feest?

Op de stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk wordt het Oogstfeest in de periode van 18 september t/m 2 oktober gevierd. Wil je weten op welke locatie het wanneer feest is? Lees het hieronder per stadsboerderij of stadstuin. 

Voor wie?

De Oogstfeesten zijn te bezoeken voor jong en oud. De activiteiten zijn vooral gericht op kinderen, maar als volwassene ben je zeker ook van harte welkom om te komen oogsten, van de markt te genieten en te proeven!

Overzicht

Wil je niks missen? Bekijk dan alle oogstactiviteiten in onze activiteitenkalender.

Programma op onze locaties

Eilandsteede

 • Zondag 18 september

Vier met ons een feestje en proef het oogstseizoen op Stadsboerderij Eilandsteede! Maak je eigen zalf van goudsbloemen of doe mee met de geitenyoga. Laat je verrassen door de zoete baksels van Emma en het biologische boerenijs van Merel. Fiets je eigen sapje bij elkaar, ga mee de tuin op en proef onze unieke zelfgemaakte bloemenmengsels. Speel een oud-Hollands spelletje, teken de mooiste bloemen of ga met de ezels aan de wandel. Kun jij alle ingrediënten vinden van onze pannenkoekenspeurtocht? Dan mag alles in de pan. En dat alles onder het genot van een drankje en de zwoele klanken van de Band. Kom bovendien lokaal en biologisch groente oogsten op de Food for Good tuin, die op nog geen 2 minuten lopen van Eilandsteede afligt.

Ga naar het volledige programma.

Stadstuin Kanaalweg

 • Zondag 18 september

Struin langs de kraampjes met een divers aanbod aan o.a. verse oogstpakketjes, tuinproducten en plantenstekjes. Bij de BloemBar verwen je jezelf, of een ander, met zelfgemaakte Flower Shower bruisballen met bloemen uit de tuin, of schilder je beroemde bloemen na. Kom alles te weten over medicinale kruiden en verfplanten, bewonder de eerste bijenburcht van Utrecht of volg interactieve workshops rondom het voedselbos en de bijenstal. Sluit de middag af met een heerlijke tuinproeverij, pompoensoep en warme drankjes.

Ga naar het volledige programma.

Griftsteede

 • Zondag 25 september

Samen vieren we de oogst op stadsboerderij Griftsteede. Kom insectenhapjes proeven en ontdek hoe je ze maakt. Bak broodjes met lisdoddemeel, maak bloemenboter of spannende hapjes voor de dieren. Kom kijken hoe onze imkers honing slingeren. De Verhalenkweker vertelt en Cassiopeia speelt een voorstelling in de poppenkast.

Ga naar het volledige programma.

  Stadstuin Plutodreef

  • Zondag 25 september

  Samen vieren we de oogst op stadstuin Plutodreef. Geniet van een proeverij op de tuin. Kom kruidenboter maken of raad het gewicht van onze grootste pompoen! De Tuinders verzorgen een workshop en uiteraard kan je zelf aan de slag om te oogsten.

  Ga naar het volledige programma.

  Koppelsteede

  • Zondag 25 september

  Vier samen het Oogstfeest op Stadsboerderij Koppelsteede en kom lisdoddebroodjes bakken, appels plukken en persen, proef insectenhapjes of kom werken met de wol van onze schapen. Ook is er een grote oogstmarkt met lokale partners en streekproducten.

  Ga naar het volledige programma.

  Steede Hoge Woerd

  • Zondag 2 oktober

  Tijdens het Oogstfeest mag je zelf oogsten. Courgettes, pompoenen, aardappels, peterselie, bieslook, prei. Verser krijg je je groenten en kruiden niet! Of rooi zelf een paar aardappels, ze worden ter plekke in de foodtruck gebakken tot het allerlekkerste en meest verse frietje dat je ooit gehad hebt! Uiteraard met lekkere mayo of ketchup erbij.

  Ga naar het volledige programma. 

  Nog meer oogstactiviteiten!

  Op onze stadstuinen vinden er in september ook allerlei oogstactiviteiten plaats. 

  • Zaterdag 10 september: Stadstuin Klopvaart. Oogst en proef de pompoen. Meer info. 
  • Zaterdag 17 september: Hopbellen plukken i.s.m. Proeflokaal van de Streek. Meer info.
  • Zondag 25 september: Stadstuin Zuilen staat op het ZON-festival met een kraam. Meer info. 

    Vier samen de oogst!