Vier het Oogstfeest

Proeven, ruiken, voelen, zien en horen. Eten doe je met je zintuigen!
Na maanden van zaaien, wieden en verzorgen is het van 5 september t/m 10 oktober tijd om te oogsten.
Ontdek tijdens het Oogstfeest samen meer over de vorm, kleur en smaak van ons eten.

De oogst is op. We hebben genoten van alle festiviteiten rondom het Oogstfeest.
Komende maanden gaan we weer planten en zaaien voor een nieuwe oogst voor het Oogstfeest in 2022.

Om je vingers bij af te likken

Doe mee met de verrukkelijke pizza-speurtocht, haal zelf aardappels uit de grond, neem deel aan verschillende interactieve workshops en lik je vingers af bij de oogstkramen. Wat is jouw lievelingsgroente? En zijn er ook groenten die je nog helemaal niet kent?  

Wanneer is het feest?

Op de stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk wordt het Oogstfeest in de periode van 5 september t/m 10 oktober gevierd. Wil je weten op welke locatie het wanneer feest is? Lees het hieronder per stadsboerderij of stadstuin. 

Alle Oogstfeest activiteiten

Wil je alle Oogstfeest activiteiten bekijken? Ga dan naar onze activiteitenpagina.

Programma op onze locaties

Steede Hoge Woerd (geweest)

Op Steede Hoge Woerd, de stadsboerderij van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern, is het zondag 5 september groot feest! Naast het Oogstfeest vindt deze dag ook het Leidsche Rijn Festival plaats. Haak aan bij de pizza-speurtocht, kom zelf groenten oogsten, duik de pluktuin in en ga met een mooi veldboeket naar huis of volg de workshop Smaken & Proeven van Mad Sience. 

 • Zondag 5 september

Koppelsteede (geweest)

Kom zondag 19 september naar Stadsboerderij Koppelsteede in Lunetten Zuid. Bezoek de oogstmarkt met lokale producten, kom insectenhapjes proeven, pluk appels in de boomgaard en doe mee met de workshop Kaas maken.

 • Zondag 19 september

Griftsteede (geweest)

Stadsboerderij Griftsteede ligt midden in het Griftpark. Op zondag 26 september vieren we het Oogstfeest met elkaar. Kom samen appels plukken en heerlijke appelmoes maken, doe mee met de aquarelworkshop ‘Oogst’, maak je eigen kruidenboter en oogst zaden uit de bloementuin en groente voor de dieren. De imker slingert honing en vertelt hierover. Cassiopeia speelt een voorstelling in de poppenkast en het wijkorkest speelt op het plein. Voor sommige activiteiten vragen we een kleine vergoeding.

 • Zondag 26 september

Gagelsteede (geweest)

Op zondag 3 oktober is het groot feest op Gagelsteede. Vier het Oogstfeest, het Boerderijfeest en de Bodemdierendag in één. De oogst van Stadstuin Zuilen wordt verkocht en de dieren worden extra verwend. Bovendien kan iedereen meedoen aan verschillende spelletjes.

 • Zondag 3 oktober 

Eilandsteede (geweest)

Het Oogstfeest sluiten we op 10 oktober af op Eilandsteede in Park Transwijk. De oogst wordt gedeeld met buurtbewoners en met de dieren. Maak groentetaartjes voor de dieren, kom wortelhappen en maak kruidenthee met verse kruiden.

 • Zondag 10 oktober
 • Uitgebreide informatie programmering Eilandsteede

Programma op de Stadstuinen (geweest)

Op enkele van onze stadstuinen vinden er ook activiteiten plaats rondom het Oogstfeest. Leer op Stadstuin Zuilen hoe je een voedselbos aanlegt in je eigen tuin. Kom 18 en 19 september hop plukken bij vandeStreek Proeflokaal en bezoek Stadstuin Klopvaart voor de overheerlijke workshop Van groente tot spread. 

  • Zaterdag 18 september bij Stadstuin Zuilen: ‘Mini-voedselbos in je achtertuin’
  • Zaterdag 18 en zondag 19 september bij vandeStreek Proeflokaal: Kom bellen plukken van de geoogste planten
  • Zondag 26 september op Stadstuin Plutodreef: Er is een proeverij met zelfgemaakte hapjes, rechtstreeks uit de tuin.
  • Dinsdag 28 september bij Stadstuin Klopvaart: Workshop ‘Van groente tot spread’
  • Zondag 3 oktober op Stadstuin Kanaalweg: Neem deel aan verschillende workshops en activiteiten over tuinieren, het voedselbos, eten en meer.

   Vier het samen, want samen smaakt alles beter!