Blijf op de hoogte!

Workshops en expositie: Poëtische Blauwdruk van de Natuur

Maak kennis met Poëtische Blauwdruk van de Natuur.

In het project Poëtische Blauwdruk van de Natuur bundelen kunstenaar Jacolien de Jong en dichter Suzanne van Leendert hun creativiteit. Samen werkten zij aan een reeks kunstwerken die bestaat uit blauwdrukken van planten waarin aansprekende poëtische teksten verwerkt zijn. Zij delen hun liefde voor de natuur, hun zorgen over de klimaatverandering en de rol die je als mens in de natuur inneemt. Zij nodigen je van harte uit deel te nemen aan één van de workshops Poëtisch Blauwdrukken die zij aanbieden binnen dit project op de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk.

Workshops

Laat je creativiteit tot bloei komen
Maak kennis met de magische techniek van het blauwdrukken, afgewisseld met korte, toegankelijke schrijfoefeningen. Je hoeft geen creatieve ervaring te hebben, en ook geen ervaring met schrijven. Zin om lekker bezig te zijn in een fijne, gezellige workshop is alles dat je nodig hebt!

Sta stil bij de oogst van de dag
De natuur is net een lopend buffet. Tijdens een wandeling kom je vrijwel altijd eetbare planten tegen. Denk aan bramen, beukennootjes of blauwe bosbessen, maar ook aan veldzuring of zevenblad. Duurzaam en gezond. Dat geldt ook voor groente die je zelf teelt in een moestuin. Verser wordt het niet!

Gaaf, gekarteld, rond of lang
Heb je wel eens echt goed naar een blad gekeken? Geïnspireerd door wat er op dat moment groeit en bloeit in de stadstuin van de locatie van Utrecht Natuurlijk maak je twee of drie blauwdrukken van planten waar je een korte tekst aan toevoegt.


Jouw kunstwerk in het museum!

Tijdens de workshop word je stap voor stap begeleid. Jacolien leert je hoe je blauwdrukken maakt en onder leiding van Suzanne doorloop je een creatief schrijfproces. Ervaring is niet nodig. Als kers op de taart komt één van jouw blauwdrukken op de expositie te hangen in Castellum Hoge Woerd. De blauwdruk blijft jouw eigendom en krijg je na afloop van de expositie terug.

Waar en wanneer
De workshops vinden plaats op de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk. Klik op de datum en locatie van jouw voorkeur voor meer informatie en aanmelden.

  • Vrijdag 1 september op Eilandsteede in Park Transwijk
  • Vrijdag 8 september op Griftsteede in het Griftpark
  • Maandag 11 september (i.p.v. 4 september) op Koppelsteede in Lunetten
  • Woensdag 13 september op Steede Hoge Woerd in Leidsche Rijn

______________________

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten