Blijf op de hoogte!

Samenwerkingspartners op onze locaties

Onze stadsboerderijen en stadstuinen dienen ook als wijkpodium. Diverse samenwerkingspartners vinden er hun plek en maken gebruik van onze locaties.
De initiatieven zijn nooit exclusief, maar staan altijd open voor deelname van andere geïnteresseerden.

BijenhoudersVereniging Utrecht

Op al onze stadsboerderijen en stadstuinen houden we bijen. Dit doen we in samenwerking met de imkers van de BijenhoudersVereniging Utrecht en omstreken.

Samen bieden we educatie op locatie voor bezoekers en bijenlessen voor basisschoolkinderen van groep 7 en 8.

In de video neemt imker Maarten je mee naar de bijenstal op Stadsboerderij Griftsteede.

Common Ground Two

Common Ground Two is een tuinproject voor mensen met een achtergrond als vluchteling, met of zonder kinderen, die verblijven in AZC Utrecht of al een woning hebben in onze stad.

Op Stadstuin Kanaalweg en Stadstuin Klopvaart verbouwen ze hun eigen groenten, kruiden en bloemen. De oogst is voor iedereen die mee doet. Mensen uit de buurt helpen ook mee. 

Reinaerde

Op Stadsboerderij Eilandsteede werken we samen met Reinaerde. Reinaerde biedt zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking. Cliënten krijgen ondersteuning bij hun werkzaamheden van een begeleider. De werkzaamheden houden verband met groen- en stallenonderhoud en dierenverzorging.

De begeleiding is gericht op ontwikkelingsmogelijkheden, het benutten van eigen vaardigheden, borgen van veiligheid, respectvolle omgang en deelname aan de samenleving.

DOCK

Naast Stadsboerderij Gagelsteede ligt Speeltuin Gagelsteede. De speeltuin is een Vreedzame speeltuin in Overvecht Noord. Het is een belangrijke ontmoetingsplek voor jong en oud.

De medewerkers van DOCK zorgen voor het uitdelen van het speelmateriaal en fietsjes. Op warme zomerse dagen zorgen zij ook voor waterpret in het spetterbad.

Vereniging Kasteeltuin Nijevelt

Kasteeltuin Nijevelt is de nieuwe naam voor De Milan Viscontipark dat midden in de wijk Veldhuizen in Vleuten-De Meern ligt. De oude structuren van de kasteeltuin zijn weer zichtbaar in de stadstuin.

Kasteeltuin Nijevelt is nu onderdeel van Utrecht Natuurlijk. Samen werken we aan een toegankelijk stadstuin met moestuin en educatie voor schoolklassen.

Stichting Vreedzaam

Ook bij de locaties van Utrecht Natuurlijk is Stichting Vreedzaam actief bij de invoering van De Vreedzame Wijk.

Onze stadsboerderijen Eilandsteede en Gagelsteede doen mee aan het project ‘De Vreedzame Wijk‘ voor respectievelijk Kanaleneiland en Overvecht. Wij zorgen op onze locaties samen voor een veilige, prettige sfeer!

Vereniging Buurtmoestuin Castellum

Naast Steede Hoge Woerd ligt de buurtmoestuin van Vereniging Buurtmoestuin Castellum. De buurtmoestuin wordt op ecologische wijze ingericht en onderhouden. Het is een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en flora en fauna een plek hebben.

In de buurtmoestuin hebben leden een eigen stukje grond naast de gezamenlijke delen. In het eigen stukje kan iedereen op ecologische wijze z’n eigen groenten verbouwen.

Zorgtrecht

Stichting Zorgtrecht is in 2015 opgericht als eerste multiculturele dagbesteding voor ouderen in de stad Utrecht. Sindsdien is Zorgtrecht uitgegroeid tot een begrip in Utrecht als het gaat om passende cultuursensitieve zorg aan zowel westerse als niet-westerse groepen ouderen. Naast haar oorspronkelijke locatie in de wijk Zuilen is in 2020 ook een locatie in de wijk Overvecht geopend. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en projecten om nog meer passende zorg aan te kunnen bieden.

De Groene Golf

De Groene Golf is een kleinschalige zorgaanbieder op het gebied van activering in het groen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, autisme of met een verslavingsachtergrond. Hierdoor kan natuurbeleving gestimuleerd worden. Zo wordt kennis verrijkt en worden de zintuigen geprikkeld.

In de winter wordt er gesnoeid, in de zomer wordt er onder andere gewerkt in de moestuin van Stadstuin Klopvaart. In een klein team met een goede sfeer werken volwassenen en kinderen in eigen tempo op een mooie plek. Wil je in 5 minuten een goede indruk krijgen van wat De Groene Golf voor deelnemers kan betekenen? Bekijk dan eens hun bedrijfsvideo.

Voedselbos Kanaalweg

Bij Stadstuin Kanaalweg vind je het Voedselbos Kanaalweg. Met het aanleggen van dit voedselbos proberen we de stad Utrecht weer een stukje groener te maken. Een stukje natuur terug te brengen met een gezonde biodiversiteit aan eetbare planten, maar ook leefgebied voor vogels, kleine zoogdieren en insecten.

Voedseltuin Overvecht

Op Stadsboerderij Gagelsteede vind je Voedseltuin Overvecht. De tuin is een mooie, toegankelijke plek om mensen te ontmoeten, samen onze eigen groenten te verbouwen, te leren, en er even uit te zijn. In de Voedseltuin Overvecht wordt voedsel verbouwd. Gezond, biologisch, duurzaam en bereikbaar en betaalbaar voor iedereen in de wijk.

De Tuinders

De Tuinders is een community van mensen die graag willen leren tuinieren en met elkaar kennis willen uitwisselen over allerlei aanverwante thema’s. De Tuinders wil bijdragen aan een gezonde gemeenschap met oog voor groen en samenleving.

Met 20 tuinders bewerk je gezamenlijk een moestuin onder begeleiding van een ervaren tuinder. Samen leer je succesvol moestuinieren en neem je elke week een lokaal, lekker en gezond groentepakket mee naar huis.

Door middel van een platform is iedereen altijd op de hoogte van wat er moet gebeuren en wat anderen al gedaan hebben.

vandeStreek

vandeStreek bier is een Utrechtse craft beer brouwerij. Utrecht Natuurlijk heeft samen met vandeStreek eigen bier gebrouwen. Klophop is gebrouwen met hop die we tijdens het Oogstfeest zelf hebben geplukt in Stadstuin Klopvaart op 900 meter van de brouwerij.