Geveltuin

Door te weinig groen in de stad ontstaan problemen met warmte- en waterafvoer. Voorkom dit en maak je straat groener. Door een geveltuin aan te leggen draag ook jij bij aan een mooi en groen Utrecht.

Een geveltuin aanleggen is makkelijk en kost weinig. En je draagt bij aan een groenere straat. Je kunt je geveltuin inrichten zoals je wilt. Let daarbij op de ligging; in de zon of (half)schaduw.

In onze folder over geveltuinen vind je meer tips en informatie. Blader hiernaast door de geveltuinenfolder, compleet met inlegvel met een aantal plantideeën, voor zon en (half)schaduw.

Bekijk de geveltuinfolder

Samen maken we een groene stad

Informeer de buren als je een geveltuin aan wilt leggen. Wellicht willen zij ook een geveltuin en kunnen jullie samen aan de slag. Hoe meer groen in de straat, hoe beter en leuker. Vraag bij de gemeente een bijdrage in de kosten voor de aanleg. Dat kan via het Initiatievenfonds.

En als je de smaak te pakken hebt...

Wil je ook meteen de boomspiegel in de straat vergroenen of wil je extra plantenbakken? Informeer eens bij je wijkbureau naar de mogelijkheden. Of neem contact op met de Programmamaker / Adviseur bewonersinitiatieven van jouw wijk. We denken graag met je mee om ook jouw straat (verder) te vergroenen!