Blijf op de hoogte!

Tuinieren zonder tuin? Geen probleem

Het voorjaar gaat gelukkig wel door. Tijd om lekker buiten te tuinieren! Wil je graag (moes)tuinieren maar heb je enkel een balkon, terras of plat dak? Geen probleem! Je hebt namelijk niet per se een tuin nodig. Met potten, bakken en zakken kom je al een heel eind.

Hoe start je?

Neem enkele potten en bakken en vul deze met grond. Zorg wel dat er een gat onderin de pot of bak zit, zodat overtollig regenwater kan weglopen.
Kies voor planten met bloemen en vruchten. Dit staat lekker fleurig én vogels en insecten zullen je dankbaar zijn. Als je zelf lekker uit je tuintje wilt eten, start je een moestuin.

Groene stad

Zorg zo ook voor extra groen in Utrecht. Insecten en vogels vinden er beschutting en voedsel. De planten vangen fijnstof op en gebruiken het regenwater of houden dit vast. En planten aan de muur bieden je verkoeling in de zomer en zorgen voor warmte-isolatie in de winter.

Handige folders

Utrecht Natuurlijk heeft twee handige folders vol met tips om aan de slag te gaan met (moes)tuinieren in potten en bakken.
Zodra de locaties van Utrecht Natuurlijk weer open gaan, haal je de folders op bij de stadsboerderijen en -tuinen. Tot die tijd vind je ze hier digitaal.

Veel tuinier plezier!

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten