Blijf op de hoogte!

900 lisdodden geplaatst voor 900 jaar Utrecht

Stadsboerderij Koppelsteede krijgt 900 lisdodden voor de stad Utrecht.

Donderdagmiddag 14 april zijn door Go APE! maar liefst 900 lisdodden geplaatst in de vijver van Stadsboerderij Koppelsteede. De 900 lisdodden krijgen de komende maanden de tijd om daar te groeien, om vervolgens in juni met een ware Verspreidingsmachien door heel Utrecht verdeeld te worden. Met het kunstproject ‘Het Lisdoddelint’, waarvan Utrecht Natuurlijk de gastheer is, wordt aandacht gevraagd voor de veelzijdigheid van de natuur door middel van deze bijzondere plant.


Lisdodde activiteiten 

Vanaf juni zijn de lisdodden te vinden op vijf verschillende locaties van Utrecht Natuurlijk: Stadsboerderij Eilandsteede, Griftsteede, Koppelsteede, Steede Hoge Woerd en Stadstuin Zuilen. Bezoekers krijgen vanaf dan de kans om mee te doen aan verschillende activiteiten waarbij ze meer leren over de veelzijdigheid van de plant. Want, de lisdodde kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kan de plant onder andere worden ingezet voor het ontwikkelen van bouwmaterialen en textiel, kunnen delen ervan gegeten worden en zorgt de plant voor een betere waterkwaliteit. Bezoekers die meedoen aan een lisdodde-activiteit, wordt de mogelijkheid geboden om een eigen lisdoddestekkie mee naar huis te nemen in een speciale drager die gemaakt is door mensen van de 50/50 store van het Leger des Heils. Dit om haar vervolgens op te eten of zelf te onderhouden en gebruiken in de tuin, vijver of op het balkon.


Verwondering over de natuur 

Het Lisdoddelint is een kunstproject van Go APE! – ArtPark of Energy (stichting Kunstzinnig Energiepark) in samenwerking met Utrecht Natuurlijk en wordt uitgerold rondom Utrecht 900 jaar. In het project ‘Het Lisdoddelint’ staan verbinding en duurzaamheid centraal. Een groene, duurzame stad zonder muren is een gezonde stad. Het versterken van de natuur in de stad, tussen mens en natuur en tussen mensen onderling is van grote waarde. De verwondering over de natuur met al haar mogelijkheden, met als groot voorbeeld de lisdodde, is de basis van waaruit het project is ontstaan.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten