Kom samen tuinieren

op de Utrechtse stadstuinen

Tuinieren kan het hele jaar rond. Stap de frisse buitenlucht in, steek je handen uit de mouwen en word een echte tuinder.
Volg verschillende groene workshops op de tuinen van Utrecht Natuurlijk en sluit je aan bij het enthousiaste tuinteam.

Utrechtse stadstuinen

Bij Utrecht Natuurlijk kun je tuinieren op 11 verschillende stadstuinen. Op onze tuinen laten we jong en oud op een kleinschalige en ecologische wijze zien hoe je in Nederland duurzaam en lokaal voedsel kunt verbouwen. Gewassen van de tuinen worden onder andere verkocht in onze boerderijwinkels en maken we zo voor alle Utrechters beschikbaar. Op onze stadstuinen verrijken we de leefomgeving en werken we samen op een gezellige, leerzame en kleinschalige manier aan een klimaatadaptieve en biodiverse stad. Bovendien geven we je handvatten mee om ook thuis aan de slag te gaan met het verbeteren van de biodiversiteit en het leren aanpassen aan de klimaatveranderingen.

Meld je aan voor onze groene workshops en cursussen

We organiseren weer veel groene workshops en cursussen. Neem een seizoen lang deel aan een moestuincursus, leer samen tuinieren, volg verschillende workshops over voedsel en laat je verrassen door de rijke smaken. Bekijk hieronder het gehele programma aanbod en meld je vandaag nog aan voor een activiteit die bij jou past. Klik op de knop ‘Laad meer’ om meer activiteiten te bekijken. Of bekijk de volledige activiteitenkalender.

Kom samen tuinieren

Door te tuinieren bij Utrecht Natuurlijk vergroot je je kennis over de natuur, een duurzamere voedselproductie en over gezonde voeding. Bovendien leer je veel nieuwe mensen kennen en heeft tuinieren een positief effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Naast het feit dat je dit tuinseizoen workshops en cursussen kan volgen, kan je ook komen meewerken op een van onze stadstuinen. Veel of weinig ervaring: iedereen is van harte welkom! Lever een bijdrage aan het ecologisch tuinieren, start zelf een nieuwe werkgroep of word onderdeel van een bestaande. Je kunt je bijvoorbeeld aansluiten bij de productietuin, de kleinschalige voedselbossen, de bloemenpluktuin, de permacultuurtuin of je werkt mee aan de inrichting en vormgeving van de tuinen.

Heb je interesse en wil je ontdekken welke vrijwilligers er per stadstuin gevraagd worden? Klik hieronder op de locatie en bekijk de vacatures.

Nieuwe tuininitiatieven

Naast de openstaande vacatures is er ook ruimte voor nieuwe tuininitiatieven. Heb je een initiatief waaraan ook anderen kunnen meedoen? Neem dan contact op met de locatie waar je jouw idee wilt uitvoeren. Samen kijken we wat er mogelijk is. Voor algemene ideeën mail je naar info@utrechtnatuurlijk.nl.

Maak kennis met duurzame voedselproductie

Utrecht Natuurlijk biedt iedereen de mogelijkheid om samen kennis en ervaring op te doen over duurzame voedselproductie en duurzaam tuinieren. De behoefte aan deze kennis groeit, onder andere doordat jong en oud de schadelijke effecten ervaren van de huidige voedselvoorziening en de kwaliteit van het groen in de stad. Denk aan de effecten van de wereldwijde voedselvoorziening op het klimaat, de voedselveiligheid en de effecten van kunstmatige bemesting op de bodemkwaliteit. Wij willen Utrechters inspireren om voedsel zoveel mogelijk lokaal en ecologisch te produceren, in te kopen en om duurzaam te tuinieren.