Werken bij

Wij brengen natuur dichtbij voor alle Utrechters. Dit doen wij op al onze locaties in de stad met ruim 100 vrijwilligers, 50 stagiaires en meer dan 40 vaste medewerkers.

Op dit moment hebben wij geen vacatures.

Ga bij ons als vrijwilliger aan de slag

Bij stichting Utrecht Natuurlijk zijn veel vrijwilligers actief. Jij bent van harte welkom om ons team te versterken en te werken als:

 • begeleider van activiteiten
 • gastheer of -vrouw
 • assistent of begeleider van (school)groepen op de tuinen
 • verzorger van een tuin
 • assistent dierenverzorger

Deel jouw passie en kennis

Vind jij het fijn om buiten bezig te zijn? Werk je graag met dieren, volwassenen en kinderen? Steek je handen uit de mouwen op een van onze groene plekken in de stad. Wil jij je minimaal twee dagdelen per maand inzetten voor stichting Utrecht Natuurlijk? Meld je dan aan als vrijwilliger!
Wij waarderen jouw inzet. Voor onze vrijwilligers organiseren wij jaarlijks een gezellige vrijwilligersdag. En krijg je een kleine onkostenvergoeding of, als jij dat wilt, een stukje tuin op ons terrein.
Stel je vragen over vrijwilligerswerk of geef je meteen op als vrijwilliger.

Vacatures

Op het moment hebben we deze vacatures voor vrijwilligers:

 • Vrijwilliger Speeltuin Griftsteede
  Taken zoals het opgeruimd houden van het Speelhonk en de speeltuin, terrein vrijhouden van afval, organiseren van activiteiten.
 • Gastheer/gastvrouw Griftsteede
  Zorgdragen voor het huishouden van Griftsteede, verwerken van mail en te woord staan van bezoekers. De gastheer/gastvrouw beantwoordt vragen van bezoekers en helpt met het opgeruimd houden van de locatie zodat bezoekers zich welkom voelen. Je werkt op het terrein en in het gebouw samen met de overige medewerkers.
 • Vrijwilliger dierbezoek WKZ en verzorgingstehuizen via Griftsteede
  Assisteren bij bezoeken aan het WKZ en verzorgingstehuizen met konijnen, cavia’s en ratjes. Vanuit Griftsteede gaan regelmatig kleine dieren op bezoek bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis en bij verzorgingstehuizen. Er gaan vrijwilligers van Griftsteede mee om de dieren te begeleiden. Activiteitenbegeleiders van het ziekenhuis en van de verzorgingstehuizen dragen zorg voor het welzijn van de mensen, vrijwilligers van Griftsteede dragen zorg voor het welzijn van de dieren. Het is belangrijk dat je met deze dieren kunt omgaan en affiniteit hebt met zorg.

Uiteraard kun je het formulier ook invullen als er geen passende vacature bij staat, we zijn blij met alle hulp!

Inschrijfformulier

Vrijwilligerswerk
Straat + huisnummer

Loop stage of doe je afstudeeropdracht in een groene omgeving

Maatschappelijke stage

Scholieren tussen 12 en 18 jaar volgen bij stichting Utrecht Natuurlijk een maatschappelijke stage of een vakstage op het gebied van natuur en milieu. Je kunt stage lopen bij de Stadsboerderijen en de Stadstuinen. Bij een maatschappelijke stage werk je bijvoorbeeld in de dierverzorging, sta je het publiek te woord of assisteer je bij één van de vele lessen voor basisscholen. Interesse? Meld je via jouw school aan bij de Vrijwilligerscentrale. Zij regelen jouw inschrijving.

MBO, HBO of universiteit

Doe bijzondere werkervaring op bij Stichting Utrecht Natuurlijk. Ben jij MBO-leerling en wil jij aan de slag op een van onze Steedes? Kijk of er een plek voor jou is bij een van onze leerbedrijven: typ bij ‘bedrijfsnaam’ de naam van een van onze Steedes. Studenten van HBO en universiteit doen een vakstage of maken een afstudeeropdracht bij een van onze locaties, bij team projecten of team educatie. Studenten van MBO, HBO en universiteit doen een vakstage of maken een afstudeeropdracht bij een van onze locaties, bij team projecten of team educatie.

‘Bij Utrecht Natuurlijk heb ik meegeholpen bij het ontwikkelen van lesmateriaal en ook zelf lessen verzorgd. Tijdens de begeleiding heb ik de vrijheid gekregen om zelf te kiezen waar ik mee aan de slag wilde gaan. Doordat Utrecht Natuurlijk verschillende locaties heeft, heb ik veel verschillende ervaringen op kunnen doen. Voor mijn opleiding tot basisschoolleerkracht is dit een unieke ervaring geweest waarbij ik met een andere blik naar het geven van natuuronderwijs ben gaan kijken.’
(Remco Schuurman, 4ejaars PABO-student aan de Hogeschool Utrecht, februari 2017) 

Informeer bij ons secretariaat naar de mogelijkheden.