Over ons

Wat wij doen

Wij werken in opdracht van de gemeente Utrecht. Wij organiseren activiteiten en cursussen. Bedrijven, instellingen en bewoners(groepen) bieden wij begeleiding bij projecten op het gebied van natuur, milieu en/of duurzaamheid. En bijna alle Utrechtse leerlingen genieten van ons unieke onderwijsprogramma vol met echte natuurervaringen.

Nieuwsgierig naar onze activiteiten van 2017? Bekijk dan ons jaarverslag.

Waar brengen we natuur, milieu en duurzaamheid dichtbij? Dat doen wij op de locaties van stichting Utrecht Natuurlijk: op onze Steedes met kinderboerderij en speeltuin en in onze Stadstuinen verspreid over de hele stad. En ook op jouw school, in jouw wijk of straat!

Wij nemen onze 100 jaar expertise mee!

In Utrecht legden wij de eerste schooltuinen aan tijdens de crisis van de jaren dertig in de vorige eeuw. Met de groenten die de kinderen in de schooltuinen verbouwden leverden zij een bijdrage aan het schaarse voedselpakket voor hun gezin.

In dezelfde periode drong het besef door dat natuur belangrijk is voor opgroeiende kinderen. Door de groei van de stad was het niet meer vanzelfsprekend dat Utrechters koeien, schapen en varkens tegenkwamen. Een groot gemis. Kinderboerderijen of Stadsboerderijen boden de oplossing.

In de jaren negentig van de vorige eeuw zijn de Utrechtse stadsboerderijen en de schooltuinen samengevoegd tot de gemeentelijke afdeling Natuur- en Milieucommunicatie. En sinds 1 januari 2015 zijn wij stichting Utrecht Natuurlijk.
Bekijk onze teamleden

Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op