Over ons

Wat wij doen

Wij brengen de natuur dichtbij en maken Utrecht groener en gezonder voor alle Utrechters. Wij organiseren activiteiten, cursussen en evenementen op onze locaties of elders in de stad. Daarbij werken we samen met bewoners, bedrijven, vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en de gemeente Utrecht. Op onze Stadstuinen moestuinieren Utrechters van alle leeftijden samen.

Waar?

Dat doen wij op onze Stadsboerderijen en in onze Stadstuinen verspreid over de hele stad. En ook op jouw school, in jouw wijk of straat!

Nieuwsgierig naar onze activiteiten van 2018? Bekijk dan ons jaarverslag.

Wij nemen onze 100 jaar expertise mee!

In Utrecht legden wij de eerste schooltuinen aan tijdens de jaren twintig in de vorige eeuw. Met de groenten die de kinderen in de schooltuinen verbouwden leverden zij een bijdrage aan het schaarse voedselpakket voor hun gezin.

In dezelfde periode drong het besef door dat natuur belangrijk is voor opgroeiende kinderen. Door de groei van de stad was het niet meer vanzelfsprekend dat Utrechters koeien, schapen en varkens tegenkwamen. Een groot gemis. Kinderboerderijen of Stadsboerderijen boden de oplossing.

In de jaren negentig van de vorige eeuw zijn de Utrechtse stadsboerderijen en de schooltuinen samengevoegd tot de gemeentelijke afdeling Natuur- en Milieucommunicatie. En sinds 1 januari 2015 zijn wij stichting Utrecht Natuurlijk.
Bekijk onze teamleden