Over ons

Wat wij doen

Wij brengen de natuur dichtbij en maken Utrecht groener, gezonder en duurzamer voor alle Utrechters. Wij organiseren activiteiten, cursussen en evenementen op onze locaties of elders in de stad. Daarbij werken we samen met bewoners, bedrijven, vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en de gemeente Utrecht.

Op onze stadstuinen moestuinieren Utrechters van alle leeftijden samen. Dat doen we op onze stadsboerderijen en in onze stadstuinen verspreid over de hele stad. En ook op jouw school, in jouw wijk of straat!

Jaarverslag en werkplan

Wil je meer weten over alle werkzaamheden en plannen van Utrecht Natuurlijk? Bekijk dan online onze jaarverslagen of ons werkplan

OveronsBoomfeestdag

Wij nemen onze 100 jaar expertise mee!

In Utrecht legden wij de eerste schooltuinen aan tijdens de crisis van de jaren dertig in de vorige eeuw. Met de groenten die de kinderen in de schooltuinen verbouwden leverden zij een bijdrage aan het schaarse voedselpakket voor hun gezin.

In dezelfde periode drong het besef door dat natuur belangrijk is voor opgroeiende kinderen. Door de groei van de stad was het niet meer vanzelfsprekend dat Utrechters koeien, schapen en varkens tegenkwamen. Een groot gemis. Kinderboerderijen of Stadsboerderijen boden de oplossing.

In de jaren negentig van de vorige eeuw zijn de Utrechtse stadsboerderijen en de schooltuinen samengevoegd tot de gemeentelijke afdeling Natuur- en Milieucommunicatie. En sinds 1 januari 2015 zijn wij stichting Utrecht Natuurlijk.

Utrecht Natuurlijk draagt bij aan de Sustainable Development Goals (SDG)

3. Goede gezondheid en welzijn4. Kwaliteitsonderwijs8. Eerlijk werk en economische groei,
11. Duurzame steden en gemeenschappen12. Verantwoorde consumptie en productie13. Klimaatactie,
14. Leven in het water15. Leven op het land17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Bekijk hier alle Sustainable Development Goals.