Blijf op de hoogte!

Wervelende winterweek van Utrecht Natuurlijk

Van zondag 17 t/m zondag 24 januari organiseert Utrecht Natuurlijk een wervelende winterweek met hartverwarmende activiteiten voor jong en oud.

Hoe overleven mensen, dieren en planten de winter? En hoe houden wij huis en haard duurzaam warm? Antwoorden op deze vragen vind je tijdens de wervelende winterweek. Doe mee met bijzondere activiteiten op zes locaties van Utrecht Natuurlijk.

De winterweek start met vogelexcursies met ontbijt tijdens de nationale vogelteldag op zondag 17 januari.  In de middag gevolgd door de activiteit “Maak een vogelrestaurant”. Wij geven zo samen de Utrechtse vogels wat extra energie om de winter goed te overleven.

De hele week voeren wij een geitebrei-actie voor geit Betty. Zij heeft het koud deze winter en daarom haken wij op alle steedes een lange sjaal voor haar.

Leerlingen van Utrechtse basisscholen volgen de hele week  lessen  “Overleven in de winter” op onze steedes.

Op dinsdag 19 en donderdagochtend 21 januari is er een bijzondere voorleesbelevenis voor kinderen van voorscholen en kinderopvang. Zij ontdekken in de stal hoe warm het dons van de kip is en maken een mooie want.

Op woensdagavond 20 januari delen wij tips om duurzame initiatieven te laten bloeien tijdens de workshop fondsenwerving en crowdfunding.

Wij sluiten af met een wintermarkt bij Griftsteede. Kom genieten en ontdek hoe je huis en haard isoleert en je jezelf duurzaam warm kan houden in de winter.

Meer weten over de winterweek? Bekijk het programma in onze kalender.

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten