Cursus Eetbare Stadstuin op Eilandsteede

 • Wanneer
  vr 5 april
  10.00 tot 12.00 uur
 • Thema
  • Natuur
  • Voedsel
 • Voor wie
  • Volwassenen
 • Locatie
 • Kosten
  € 170,00
 • Inschrijven
Meer informatie
Wil je je eigen voedsel leren verbouwen zodat je meteen aan de slag kan in je eigen stadstuin? Meld je dan nu aan!

Altijd al je eigen groente en fruit willen verbouwen in je stadstuin? Lijkt het je leuk om met andere groengezinden je eigen ecologische eetbare stadstuin ‘van de grond af aan’ te ontwerpen? Meld je dan nu aan voor deze unieke cursus op de stadstuin van Eilandsteede!

.. en kom ecologisch moestuinieren bij jou in de buurt!

 

De cursus Eetbare Stadstuin 

De cursus Eetbare Stadstuin is er voor de meer gevorderde tuinders, die graag met een groep groene buurtgenoten een eigen moestuin vanaf het begin ontwerpen, opzetten, onderhouden en er uiteraard van oogsten. Veel en voedzaam oogsten 🙂 Hier leer je alles wat je nodig hebt om daarna, samen of alleen, groente, fruit en eetbare bloemen te kweken in je stadstuin.

 

De cursus Eetbare Stadstuin is:

 • buiten en praktijkgericht, vieze handen gegarandeerd 🙂
 • bomvol interessante theorie, met ruimte voor informatie op maat
 • ecologisch, we gebruiken geen gif of kunstmest
 • vol handelingsperspectief. Na deze cursus kun je je eigen tuin, wijk en daarna de hele wereld gaan vergroenen!

 

Data en tijden
We starten samen met een leeg stuk grond op vrijdag 5 april en eindigen op 20 sept, ten tijde van het Oogstfeest op Eilandsteede. De tuin blijft daarna nog een tijdje bestaan, dus eventueel kunnen deelnemers zelfstandig doorwerken, als daar behoefte aan is.

Maar voordat we de grond op gaan, starten we aan de tekentafel. In 2 startbijeenkomsten leren we elkaar als groep kennen en komen we tot een (voorlopig) teelplan.

De startbijeenkomsten vinden plaats op Eilandsteede op de volgende 2 avonden in maart:

 1. donderdag 7 maart van 19.30-20.30 uur 
 2. dinsdag 19 maart van 19.30-20.30 uur 

De cursus vindt plaats om de week, op de vrijdagochtend, van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Werkwijze

Om de week is moestuinjuf Mariken er om mee te denken, uitleg en tips te geven en eventuele vragen te beantwoorden. De andere week werkt de groep zelfstandig aan hun tuin. De tuin en tuinschuur is 6 dagen per week geopend, deelnemers zijn alle dagen welkom om te komen werken op de moestuin.

 

Kosten
De cursus kost €170,- en is inclusief hand-out, zaai- en pootgoed, materialen en natuurlijk de oogst.

* Mochten de kosten een probleem zijn, neem dan vooral contact op met Susanne Stokvis, programmamaker op Eilandsteede (susanne.stokvis@utrechtnatuurlijk.nl) en dan zoeken we samen naar een oplossing!

 

Docent
De cursus wordt begeleid door Mariken Heitman. Zij heeft jarenlang ervaring met biologische tuinbouw en heeft de afgelopen jaren les gegeven op de Warmonderhof. Dit is het 3e jaar dat ze deze cursus geeft voor Utrecht Natuurlijk op Eilandsteede, dus ze kent de grond en locatie inmiddels op haar duimpje.

Daarnaast schrijft ze prachtige boeken; zo won zij afgelopen jaar met haar roman ‘Wormmaan’ de Libris Literatuur Prijs. Kijk voor meer info op: marikenheitman.

 

Deelnemers 
Er is ruimte voor 10 deelnemers. Dit is een prettige groepsgrootte om te garanderen dat we voldoende handjes hebben om de tuin goed te onderhouden en tegelijkertijd veel aandacht is voor de begeleiding en het beantwoorden van vragen. Dus vertel het voort, meld je aan en dan hopen we je snel te ontmoeten.

 

Meld je nu aan en ga dit avontuur met ons aan!

Meer informatie nodig of wil je eens op de tuin de sfeer komen proeven? Mail dan Susanne voor meer info of loop eens binnen bij Eilandsteede.

P.S. heb je meer behoefte aan een wekelijkse cursus de bij het begin begint? Kijk dan eens naar de Ecologische Moestuincursus 1.0 https://www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten/biologische-moestuincursus-op-eilandsteede/

P.P.S zou je meer geïnteresseerd zijn zijn in een cursus ontwerpen op basis van de visie Permacultuur? Check dan dit aanbod op de Stadstuin Kanaalweg: https://www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten/cursus-permacultuur-op-stadstuin-kanaalweg/

 

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Voorbeeld: 0000AA
Hoe heb je kennisgenomen van deze activiteit?
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)