Blijf op de hoogte!

Boomspiegelfeest Utrecht groot succes

Meer dan 900 vergroende boomspiegels cadeau aan de jarige stad!

Afgelopen zaterdag 8 oktober werd het jaarlijkse Boomspiegelfeest voor de derde keer gevierd in Utrecht. Maar liefst 500 boomspiegels werden dit jaar door enthousiaste inwoners beplant met behulp van de gratis planten-startpakketten die men kon ophalen bij de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk. Daarmee is het eerder gestelde doel om dit jaar de in totaal 900ste boomspiegel van Utrecht te vergroenen ruimschoots gehaald. Een waardevol cadeau aan de jarige stad.

 

Wethouder Susanne Schilderman (openbare ruimte) deelde zaterdag een planten-startpakket uit aan de 900ste boomspiegelvergroener van Utrecht: “We mogen trots zijn op deze mijlpaal! Ongeveer 500 Utrechters zijn in actie gekomen en nemen een boomspiegel in zelfbeheer. Mooi dat zo veel Utrechters van groen houden en het belang van vergroening zien. Een groene stad is immers een stad die past bij het klimaat van nu en de toekomst. Leuk om te zien dat naast wat we vanuit de gemeente doen zo veel mensen zelf bijdragen!”

 

Iedere Utrechter die tussen 5 september en 5 oktober via www.zetutrechtinbloei.nl een boomspiegel adopteerde, kon op 8 oktober een gratis planten-startpakket ophalen. Bij het ophalen van de planten werd vol enthousiasme gereageerd. Sommige buurtbewoners gingen zelfs met de hele straat aan de slag om hun boomspiegels te vergroenen.

 

Het Boomspiegelfeest Utrecht is een samenwerking tussen Guerrilla Gardeners en Utrecht Natuurlijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht. Ook Stichting Steenbreek is partner van het Boomspiegelfeest.

 

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten