Blijf op de hoogte!

De oogst is goed gevierd!

Het was een feestje! De Oogstfeesten waren dit jaar weer een gezellige boel. Op 18 september, 25 september en 2 oktober vierden we op verschillende locaties de oogst.

Met kraampjes vol met lekkernijen, zoals vers brood, verse oogst uit de tuin, soep en heerlijke koffie. Een knisperend kampvuur, muziek, miniworkshops, appels plukken en lisdoddebroodjes bakken zijn een greep uit alle activiteiten de afgelopen weken. Het was gezellig druk en er is ontzettend veel samen geoogst.

Op Stadstuin Kanaalweg waren de bezoekers ondanks de regen erg enthousiast over deze mooie plek en zijn er zelfs nieuwe vrijwilligers geworven voor de tuin. Op Griftsteede durfde zowel jong als oud het aan om insecten te proeven en de reacties waren soms verrassend: “Ik lust ze eigenlijk allemaal, mam”. Op Koppelsteede plukten bezoekers appels uit de bomen in de boomgaard.

Op Stadstuin Plutodreef konden bezoekers genieten van een proeverij op de tuin en zelf in de tuin oogsten. Stadstuin Zuilen stond met een kraam op het ZON-festival, waar die dag ook echt volop zon was na een oude en regenachtige week. Ook de dieren op de stadsboerderijen kregen aandacht en lekkers, zo maakten kinderen op Steede Hoge Woerd dierensnoepkettingen met groente en fruit uit de tuin en kon je op Eilandsteede wandelen met de ezels. Samen vierden we zo op feestelijke wijze de oogst van 2022 in Utrecht.

Zien we jullie volgend jaar weer?

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten