Blijf op de hoogte!

Doe mee met de Waarnemingdag!

Ontdek de Utrechtse soortenrijkdom op de waarnemingdag. Op 24 april ’s avonds en op 25 april overdag gaan we op zoek naar zoveel mogelijk plant- en diersoorten in Utrecht.

Elke soortgroep vraagt om zijn eigen wijze van onderzoek. Zo zoeken we nachtvlinders met licht, vleermuizen met speciale batdetectors, vogels met een verrekijker, planten zoeken we in stad en land, in muurtjes en straatputten en voor de enorme hoeveelheid insecten zijn allerlei specifieke methoden. Al deze waarnemingen worden ingevoerd in Waarneming.nl en zijn op een scherm te zien in de hal van Grifsteede. Wij proberen zoveel mogelijk soorten te ontdekken. We willen de vrijblijvendheid behouden en het gemeenschappelijke gevoel dat leeft onder de waarnemers graag versterken. Waarnemers ontmoeten elkaar bij Griftsteede en wisselen kennis en ervaring uit onder het het genot van een kop koffie. De uitvalsbasis tijdens de waarmemingdag is de Griftsteede in het Griftpark.

Iets voor jou? Geef je dan snel op via info@waarneming.nl.  De eerste honderd aanmelders krijgen een gratis lunch! Alleen even langskomen bij Grifsteede kan natuurlijk ook. Deelname aan dag is gratis, maar een vrije gift voor Waarneming.nl wordt op prijs gesteld.

 

Programma Vrijdagavond waarnemingdag:

20.30 uur – Nachtvlinders in het Griftpark onder begeleiding van Alrik Hoven

20:30 uur – Vleermuizen in Utrecht onder begeleiding van ZOUT (Zoogdierwerkgroep Utrecht)

Zaterdag:

9:00 uur – plantenexcursie met Eric Brandes

10:00 – 10:30 uur – de Officiële opening met wethouder Kees Geldof

13:00 – 16:00 uur – plantenexcursie met Wim Vuik

14:00 uur – Stadswandeling met Willem Tragten

Hele dag: Op zoek naar ongewervelden met Matthijs Courbois

Hele dag: Wilde bijen en hommels met Tim van der Sluis

16:30 – 17:00 uur afronding

 

waarneming nl logo

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten