Blijf op de hoogte!

Haal gratis stoepkrijtjes en doe mee met de Stoepplantjesweek

Houd je ogen de komende tijd goed open als je in Utrecht op straat loopt!

Vanaf 29 mei zijn er op meerdere plekken in de binnenstad van Utrecht 10 verschillende, beschermde stoepplanten voorzien van namen, met tijdelijke, milieuvriendelijke graffiti te vinden! Daarmee wil de gemeente zoveel mogelijk ogen openen voor de bijzondere planten die in Utrecht op straat groeien.


Gratis Stoepplanten-Zoekkaart en stoepkrijtjes
Van 29 mei t/m 6 juni organiseert de gemeente Utrecht samen met Utrecht Natuurlijk, IVN en de Vereniging voor Veldbiologie (KNNV) de stoepplantjesweek. Ook jij kan op zoek naar stoepplantjes in jouw eigen buurt. Natuurlijk helpen we je daar graag bij. Daarom zijn bij Stadsboerderij Griftsteede, Koppelsteede, Eilandsteede en Steede Hoge Woerd een zoekkaart en pakje stoepkrijtjes gratis op te halen tijdens openingstijden. Wees er snel bij, want op = op. Heb je thuis al stoepkrijt liggen en wil je meteen aan de slag? Ook dat kan! Download hier de Stoepplanten-Zoekkaart en start vandaag nog!

Op de zoekkaart staan 10 veelvoorkomende planten die groeien tussen de Utrechtse stoeptegels, zoals de paardenbloem, het madeliefje en de rode klaver. Heb je een plant gevonden? Dan is het de bedoeling om de naam van de plant op de stoep te krijten, zodat andere Utrechters weten wat er groeit!

 

Groen maakt gelukkig
Wethouder Lot van Hooijdonk: “Groen, en dus ook stoepplantjes, zorgen ervoor dat Utrecht een leefbare en mooie stad is. Stoepplanten worden soms gezien als onkruid, maar ze zijn hartstikke goed voor de biodiversiteit. Ze zorgen voor bescherming en voedsel voor insecten, zoals bijen en vlinders. Dat is belangrijk, want 40% van de insecten wordt met uitsterven bedreigd.” 

Wil je alles weten over de Stoepplantjesweek? Kijk dan op de website van de gemeente Utrecht.

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten