Blijf op de hoogte!

Janine Caalders nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Janine Caalders is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Utrecht Natuurlijk. Janine is een ervaren bestuurder en adviseur. Duurzaamheid is een rode draad in haar werk. Zij neemt het voorzitterschap over van Paul Kokkeler.

Janine Caalders is een ervaren bestuurder en adviseur. Duurzaamheid is een rode draad in haar werk. De afgelopen vijf jaar heeft zij zich als voorzitter en later directeur-bestuurder van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ingezet voor de natuur op de Utrechtse Heuvelrug en een sterkere verbinding tussen de Heuvelrug en de steden eromheen. Op dit moment is ze onder andere actief als adviseur voor Rewilding Europe en als lid van het Kwaliteitsteam Sterke Lekdijk. Janine is sociaal geograaf, gepromoveerd in Wageningen en woonachtig in Utrecht.

Janine over haar benoeming: “De stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk zijn voor mij een soort groene bakens. Ze zijn belangrijk voor de leefbaarheid en de gezondheid én je kunt er veel leren. Wat me opvalt is het brede aanbod: boerderijdieren, moestuinen, programma’s voor scholen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik mooi vind is dat het ook ‘gewoon’  ontmoetingsplekken zijn voor mensen uit de buurt. Je treft er een grote diversiteit aan mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking.
De organisatie achter Utrecht Natuurlijk heeft de afgelopen jaren een enorme omslag gemaakt. Het is mooi om te zien hoe dat op een inhoudelijk sterke en financieel gezonde manier heeft plaatsgevonden. Ik wil er graag mijn steentje aan bijdragen dat de organisatie gezond blijft en om de groene kracht van Utrecht Natuurlijk naar de toekomst toe nog verder uit te bouwen en te verbeteren. Utrecht Natuurlijk brengt groen en natuur dichtbij voor alle Utrechters. Dat is letterlijk van levensbelang en daar zet ik me graag voor in.

Janine Caalders vormt samen met Stan Beelen en Victor Pastoor de Raad van Toezicht van Utrecht Natuurlijk. We nemen afscheid van Paul Kokkeler die sinds begin 2017 als bestuursvoorzitter samen met de elkaar opvolgende directeuren Corrie Reijnhout en Rob Nillezen werkte aan de verzelfstandiging van Utrecht Natuurlijk. Paul neemt afscheid na de voltooiing van twee mijlpalen voor onze interne organisatie; de realisatie van een nieuwe arbeidsvoorwaarderegeling en de Raad van Toezicht als nieuw governance model voor Utrecht Natuurlijk. We danken Paul voor zijn niet aflatende enthousiasme en optimisme waarmee hij iedereen om zich heen wist te motiveren.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten