Blijf op de hoogte!

Vacature vakbekwaam dierverzorger met beheertaken

Kun jij jouw enthousiasme voor dieren overbrengen op kinderen? Vind je het leuk om bezoekers bijzondere weetjes te vertellen en hen te betrekken bij de stadsboerderij? Ga aan de slag als dierverzorger op Eilandsteede!

Bij Utrecht Natuurlijk, Stadsboerderij Eilandsteede, zoeken we een:
Vakbekwaam dierverzorger met beheertaken (32 uur per week)

 

Je maakt deel uit van een locatie team. Samen met je directe collega draag je zorg voor de dagelijkse gang van zaken op de stadsboerderij, aan de gebouwen en op het erf. Je werkt samen met een team van locatie medewerkers ‘dier’ en ‘groen’, vrijwilligers, stagiaires en cliënten van een zorginstelling. Ondersteund door een programmamaker, educatiemedewerker, recreatiemedewerker en aangestuurd door een locatie coördinator. Met je vakgroep collega’s van de andere stadsboerderijen overleg je regelmatig over organisatie brede aspecten van je werk. De stadsboerderij vormt een schakel tussen de stad en de veeteelt en landbouw. We willen een “venster” zijn op een duurzamere landbouw en veeteelt. Ons dierbeleid en de keuzes die we maken zijn daarop afgestemd.

 • Je bent verantwoordelijk voor een professionele bedrijfsvoering als het gaat om de diergezondheid, het dierenwelzijn, en de fokkerij op de stadsboerderij;
 • Je werkt aan een gezonde, veilige leefomgeving voor bezoekers en dieren;
 • Je bent er als gastheer of gastvrouw voor de bezoekers en klanten door hen te betrekken bij het verzorgen van de dieren en het organiseren van activiteiten;
 • Je begeleidt vrijwilligers en verzorgt de praktijkbegeleiding van stagiaires;
 • Je geeft lessen op de stadsboerderij voor het basisonderwijs;
 • Samen met je collega’s sta je voor alle taken van de stadsboerderij. Je hebt inzicht in elkaars werk en helpt elkaar wanneer nodig. Ook als het niet je eigen werk betreft.


Je hebt

 • Werk- en denkniveau MBO 4, een vakspecifieke opleiding op het gebied van dierverzorging;
 • 3 jaar werkervaring als dierverzorger van kinderboerderijdieren zoals landbouwhuisdieren en kleine huisdieren;
 • Aantoonbare ervaring en plezier in de omgang met bezoekers en kinderen.

  Lees de volledige vacature hier. Heb je interesse? Stuur je sollicitatiebrief met cv dan uiterlijk 7 november 2021 naar vacatures@utrechtnatuurlijk.nl.

   

   

  Deel dit bericht :

  Gerelateerde berichten