Blijf op de hoogte!

Utrecht viert binnenhalen oogst met jong en oud

Na maanden van samenwerken op de stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk is het tijd om de oogst binnen te halen en de oogst met elkaar te vieren. Daarom organiseert Utrecht Natuurlijk van 17 september t/m 1 oktober weer de jaarlijkse Oogstfeesten op meerdere locaties in de stad.

Op de stadsboerderijen en stadstuinen in Utrecht zijn er de hele maand september en begin oktober weer verschillende activiteiten te doen voor jong en oud. Kom onder andere smullen bij de oogstkramen, fiets een eigen sapje bij elkaar, ontdek de smaak van pompoen en kruidenboter, oogst verse groenten, kom appels en peren plukken en ontdek nog meer oogstactiviteiten.

Programma
Zondag 17 september is het feest op Stadsboerderij Koppelsteede in Lunetten en op Stadsboerderij Griftsteede in Noordoost. Kom appels en peren plukken in de boomgaard bij Koppelsteede, geniet op de oogstmarkt van zelfgemaakte jam, maak je eigen kruidenboter op Griftsteede en oogst verse groenten uit de moestuin.

Zondag 24 september vieren we de oogst op Steede Hoge Woerd in Leidsche Rijn en op Stadsboerderij Eilandsteede in Kanaleneiland. Bak broodjes uit de leemoven op Steede Hoge Woerd, maak soep met groenten uit de tuin op Eilandsteede en knutsel een voedselslinger voor de dieren.

In Overvecht en Noordwest vieren we de hele maand september de oogst. Bezoek Gagelsteede, Stadstuin Klopvaart, Stadstuin Zuilen en omstreken voor verschillende activiteiten. Maak en proef je eigen pompoensoep, haal elke week lokale groenten op de stadstuinen of oogst hop en kom bellen plukken bij brouwerij vandeStreek.

Zondag 1 oktober ben je welkom bij het Boerderijfeest op Stadsboerderij Gagelsteede in Overvecht.

Het volledige programma is te vinden op www.utrechtnatuurlijk.nl/oogstfeest.

Duurzame voedselproductie in de stad
Utrecht Natuurlijk biedt iedereen de mogelijkheid om ervaring op te doen met duurzame voedselproductie en ecologisch tuinieren. De behoefte hieraan groeit, onder andere doordat jong en oud de schadelijke effecten ervaren van de huidige voedselvoorziening. Denk aan de effecten van de wereldwijde voedselvoorziening op het klimaat, de voedselveiligheid, de bodemkwaliteit en biodiversiteit.

Utrecht Natuurlijk inspireert Utrechters om zoveel mogelijk lokaal en ecologisch voedsel te kopen en om duurzaam te tuinieren. Utrecht Natuurlijk produceert en verkoopt op een kleinschalige manier voedsel op de tuinen.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten