Blijf op de hoogte!

Adopteer een boomspiegel en krijg gratis planten

Doe mee met het Boomspiegelfeest en maak Utrecht samen groener en biodiverser!

Je kan vanaf 4 september weer een boomspiegel adopteren via onze boomspiegelpagina. Doe je dat voor 4 oktober? Dan mag je óp zaterdag 7 oktober gratis planten ophalen op een van onze vijf stadsboerderijen. Niet alleen jouw buurt fleurt ervan op, het is ook een feestje voor de beestjes. Doe jij ook mee?

Dit jaar vindt het Nationale Boomspiegelfeest plaats van 30 september t/m 8 oktober. In Utrecht vieren we het Boomspiegelfeest op zaterdag 7 oktober met elkaar. Feest mee door een boomspiegel te adopteren en zet jouw straat in bloei! Jij neemt dan zelf – of bijvoorbeeld met je buren – het beheer van deze plek over van de gemeente.

Hoe meer mensen een boomspiegeltuin in hun buurt aanleggen, hoe meer kleine bloemenoases er ontstaan. Die zorgen samen voor mooie, vrolijke straten. Tegelijk zijn meer bloemen en planten goed voor bijen, vlinders en andere kleine dieren. Al deze boomspiegeltuinen zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor deze belangrijke beestjes. Leg je een boomspiegeltuin aan met veel bij- en vlindervriendelijke planten, dan geef je een feestje voor deze beestjes!

_____

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten