Blijf op de hoogte!

Utrechtse Waterweek in juni

De Utrechtse Waterweek komt er aan. Samen met maar liefst twaalf Utrechtse partners bieden wij een uniek Waterweekprogramma voor alle Utrechters. Blok tijd in je agenda van zondag 12 t/m zondag 19 juni en beleef spetterende Waterweekactiviteiten!

Uitgebreid Waterweek programma
Samen met Utrechtse partners bieden we een gevarieerd activiteitenprogramma voor jong en oud rond het thema: Utrecht Wijs met Water. Hou onze activiteitenkalender in de gaten! Half mei vind je alle informatie over de activiteiten in de kalender. Doe mee met de wateractiviteiten in de stad en ontdek alles over gezond en zuiver water
Hieronder lichten wij alvast een tipje van de sluier op.

De start van de Utrechtse Waterweek
De officiële start van de Utrechtse Waterweek is op zondag 12 juni tijdens het symposium over klimaatverandering in de stad van GroenmoetjeDoen!
Wat doen we met het teveel aan regenwater? Kunnen wij wateroverlast in de stad voorkomen. Tijdens het symposium klimaatverandering bespreken wij de Utrechtse uitdagingen en oplossingen rondom klimaatverandering.

Wateractiviteiten voor jong en oud
Ontdek de Utrechtse onderwaterwereld. Trek er op uit met zoekkaarten, emmers en schepnetjes. Ontdek de onderwaterwereld rond de steedes van Utrecht Natuurlijk samen met IVN op de landelijke slootjesdag.
Bezoek het Waterlaboratorium van EilandsteedeSpeciaal voor de jonge onderzoeker is er een waterlaboratorium ingericht. Kom sjoelen met ijsblokjes en glibberen over de waterglijbaan
Wees wijs met water Ga aan de slag met petflessen, tuinslangen, elektriciteitsbuizen, rietjes en water. Ontdek de kracht van water en werk aan je eigen waterbaan.
Ga op jacht naar zoet en zuiver water! Op de steedes is een speurtocht uitgezet waarin water centraal staat. Water is overal bij nodig. Waar gebruik jij water voor? Ontdek de functie van water op de boerderij en in de tuin op een steede bij jou in de buurt.
Volg de smaakworkshop!  Pimp het kraanwater met gezonde smaakmakers. Wat is jouw lievelingssmaak?
Ruil jouw tuintegel voor een zakje bloemenzaad. Met de ingeleverde stenen bouwen we een mooie beestentoren op de locatie. Jij zorgt voor meer groen waardoor regenwater geleidelijk in de grond wegzakt.

Bezoek de Watertentoonstellingen
Tentoonstelling Zuiver water is gezond! Hoeveel suikerklontjes zitten er in een glas sinas? Ontdek waarom kraanwater het gezonde alternatief is.

Foto-expositie Flora en fauna rond Utrechts water. Utrechtse Natuurfotografen exposeren foto’s van planten en dieren die in en bij Utrechts water voorkomen.

Zuiver kraanwater is niet vanzelfsprekend. Fotoreportage over drinkwater wereldwijd in samenwerking met “Join the pipe”.

Waterweekexcursies
Neem een kijkje bij Rioolwaterzuiveringsinstallatie Zandpad! Ontdek hoe wij van rioolwater weer schoon en zuiver drinkwater maken. Of bezoek rioolgemaal Van Ringelenstein. Daal af in het rioolgemaal en hoor het geraas van de pompinstallatie. Kom kijken bij Houtzaagmolen de Ster een uniek bedrijf aan het water. Voordat trein en vrachtwagens hun intrede deden was het water de transportweg voor de stammen die op de molen tot balken en planken werden verzaagd.

Maak een wandeling langs de singels met het Gilde. Utrecht dankt haar bestaan aan de Rijn! Wij nemen je mee langs een historie van overstromingen, verkeer over water, drinkwater, riolering en een uniek havensysteem. Waterschapspartij Water Natuurlijk sluit deze wandeling af met waterbeheer van tegenwoordig en de rol van de stad voor het water in de toekomst.

Doe mee met de Singelswim, moedig de zwemmers aan. Sponsor het zwemteam van Utrecht Natuurlijk voor het goede doel en bezoek de kraam van Water Natuurlijk & Utrecht Natuurlijk. Vergelijk de waterkwaliteit en doe mee aan de waterquiz.

De Waterweek is een samenwerking van Utrecht Natuurlijk met Doenja, Gemeente Utrecht, Gilde Utrecht, GroenmoetjeDoen!, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Houtzaagmolen De Ster, IVN, Join the Pipe, Natuursprong, Singelswim, Water Natuurlijk, Wijk & co.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten