Blijf op de hoogte!

Vliegplezier tijdens het Paasweekend

Castellum Hoge Woerd stond dit Paasweekend in het teken van de vogels. Voor het eerst sinds de opening organiseerden de vier partners van Castellum samen een evenement.

Succesvol Paasweekend ondanks de storm

Van zaterdag t/m maandag genoten bezoekers van Castellum Hoge Woerd van allerlei activiteiten rondom vogels. De bezoekers waaierden uit over het terrein en namen deel aan verschillende vogelactiviteiten. Zo was er op het binnenterrein een Romeins kampement waar bezoekers luisterden de verhalen over de rol die vogels speelden tijdens de Romeinse tijd en proefden ze echte Romeinse kippensoep. (Groot)ouders en kinderen bouwden reuzevogelnesten op het gras.

Het gezang van de kanaries vulde het paviljoen met voorjaarsklanken. Boven knutselden kinderen stormvogels van papier. Op Podium Hoge Woerd was de prachtige voorstelling Stormvogels te zien. Een voorstelling die tot stand kwam in samenwerking met de Vrijstaat, Podium Hoge Woerd, kunstenaar Eline Janssens, het Amadeus Lyceum en basisschool De Achtbaan.  Niet alleen op het Podium was het stormachtig. In de loop van het weekend stak er buiten een fikse wind op.

Tot grote vreugde van de mensen die deelnamen aan de vliegworkshops. Hun vliegtuigen groot en klein werden meegevoerd door de wind. Ondanks de harde wind gingen bijna alle Paasactiviteiten door en verliepen ze zonder incidenten. Het was goed toeven in het Castellumcafé. Velen genoten daar van de Paasbrunch en van warme chocomelk met slagroom.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten