Blijf op de hoogte!

Last van een natte tuin? Maak een grindpaal!

Het regent steeds vaker en harder. Utrecht wordt steeds voller met gebouwen, asfalt en betegelde tuinen. Bij hevige neerslag kan al dat regenwater geen kant op en veroorzaakt schade en overlast. Maar samen kunnen we onze stad waterproof maken.

Je maakt je tuin al watervriendelijker door stenen weg te halen uit de tuin, een geveltuintje aan te leggen, gebruik te maken van een regenton en door een grindpaal te maken waardoor er minder regenwater naar het riool stroomt. Een grindpaal is een gat in de grond gevuld met grind waardoor het water weg kan lopen.

Leen een grondboor 
Vanaf 1 september 2020 kunnen Utrechters bij onze stadsboerderijen een grondboor lenen en kunnen zij een instructie en een zak filtergrind krijgen om zelf een grindpaal te maken. Bekijk hier de dichtstbijzijnde stadsboerderij in jouw buurt. De handleiding krijg je mee, maar kun je ook hier bekijken.

 

Zelf een geveltuintje aanleggen? Ga naar onze Geveltuin-pagina. Meer informatie over een watervriendelijke tuin? Op www.klimaatklaar.nl staan nog veel meer tips.

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten