Blijf op de hoogte!

Wecycle beloont kinderboerderijen voor recordinzameling e-waste

Het aantal kinderboerderijen dat zich in 2015 heeft ingezet om afgedankte elektrische apparaten en lampen in te zamelen, is voor het derde jaar op rij gestegen. Ook bij Gagelsteede en Eilandsteede van Utrecht Natuurlijk zamelen wij apparaten in.

Lokaal verbinden werkt
“De samenwerking was opnieuw een groot succes,” zegt Jan Vlak, directeur Wecycle. “Wecycle wil haar inzamel- en recyclingactiviteiten verbinden aan lokale en maatschappelijke initiatieven. Kinderboerderijen passen in deze benadering, omdat ze een duidelijke functie hebben in de buurt en tegelijkertijd staan voor duurzaamheid. Ik ben dan ook verheugd dat het aantal boerderijen dat met ons samenwerkt ook dit jaar weer is gegroeid en dat wij ze kunnen helpen bij hun activiteiten.”

Alle ingeleverde apparaten laat Wecycle voor bijna 80 procent recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Voor de vier kinderboerderijen die de meeste apparaten inzamelden en voor een boerderij die zich inspande om het inleveren in de regio bekend te maken, was er naast de sponsorbijdrage van € 250,- ook nog eens een bonus van € 250,-.

Maak van Utrecht Natuurlijk een winnaar in 2016 en lever je kapotte kleine elektrische apparaten in bij Gagelsteede en Eilandsteede!

Meer informatie over inzamelen van kleine elektrische apparaten bij kinderboerderijen en een overzicht van alle deelnemende kinderboerderijen: wecycle.nl/kinderboerderij.

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten