Blijf op de hoogte!

Vier het Oogstfeest samen!

Na verschillende maanden van zaaien, wieden en verzorgen is het tijd om de oogst binnen te halen. Daarom wordt van 5 september t/m 10 oktober het jaarlijkse Oogstfeest gevierd op verschillende stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk.

Samen ontdekken bezoekers aan de hand van speurtochten, workshops, activiteiten en oogstkramen meer over de vorm, de kleur en de smaak van ons eten.

Op de stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk is tijdens het Oogstfeest van alles te doen. Doe onder andere mee met een verrukkelijke pizza speurtocht, haal zelf aardappels uit de grond, ga voedselverspilling tegen en maak een groentespread van restjes, neem deel aan verschillende interactieve workshops, maak appelmoes van zelf geplukte appels en lik je vingers af bij de oogstkramen. Het volledige programma van alle locaties staat hieronder en is op de speciale Oogstfeest-pagina te vinden.

Steede Hoge Woerd
– Zondag 5 september 2021
– Volg de workshop Smaken & Proeven van Mad Sience, haak aan bij de pizza-speurtocht, kom zelf groenten oogsten of duik de pluktuin in en ga met een mooi veldboeket naar huis. Naast het Oogstfeest vindt deze dag ook het Leidsche Rijn Festival plaats op Steede Hoge Woerd.

Koppelsteede
– Zondag 19 september 2021
– Bezoek de oogstmarkt met lokale producten, kom insectenhapjes proeven, pluk appels in de boomgaard en doe mee met de workshop Kaas maken.

Griftsteede   
– Zondag 26 september 2021
– Kom samen appels plukken en appelmoes maken, een film kijken in de tuinbios, zaden oogsten uit de bloementuin of groentetaartjes maken voor de dieren. Cassiopeia speelt een voorstelling in de poppenkast en jong en oud kan het park rond met paard en wagen.

Gagelsteede   
– Zondag 3 oktober 2021
– Vier het Oogstfeest, het Boerderijfeest en de Bodemdierendag in één op Gagelsteede. De oogst van Stadstuin Zuilen wordt verkocht en de dieren worden extra verwend. Doe ook mee met de verschillende spelletjes.

Eilandsteede   
– Zondag 10 oktober 2021
– Het Oogstfeest wordt afgesloten op Stadsboerderij Eilandsteede. De oogst wordt gedeeld met buurtbewoners en met de dieren. Maak groentetaartjes voor de dieren, kom wortelhappen en maak kruidenthee met verse kruiden.

Stadstuinen 
Op enkele van onze stadstuinen vinden er ook activiteiten plaats rondom het Oogstfeest. Leer op Stadstuin Zuilen hoe je een voedselbos aanlegt in je eigen tuin en kom naar Stadstuin Klopvaart voor de overheerlijke workshop Van groente tot spread.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten